Başkan Tatlıdede Tarihi Sokak ve Çarşılarda İncelemelerde Bulundu 

Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede, eski Mardin’de bulunan tarihi sokak ve çarşılarda incelemelerde bulundu.

Gündem 27.08.2022 16:17:00 0
Başkan Tatlıdede Tarihi Sokak ve Çarşılarda İncelemelerde Bulundu 

Saha ekibiyle birlikte inceleme yapan Başkan Tatlıdede, kendilerinin tespit ettiği ve vatandaşların kendilerine ilettiği sorunları en kısa zamanda çözeceklerini ifade etti. 

Başkan Tatlıdede, Fen İşleri Müdürü Metin Demircan ve Belediye Meclis Üyelerinden oluşan heyet ile beraber Şar, Ulucami, Teker ve Şehidiye Mahallelerinde tarihi çarşı ve sokaklarında incelemelerde bulundu.

İncelemeler sırasında Başkan Tatlıdede, tek tek tespit ettiği eksikliklerin çözülmesi için ekiplere talimat verdi.

Tarihi sokak ve çarşıları detaylıca gezen Başkan Tatlıdede, vatandaşlarla da bir araya gelerek taleplerini dinledi. Mahalle sakinleri, öncelikli olarak terkedilmiş ve harabe haline gelen evler için bir çözüm bulunmasını istedi.

“TERKEDİLMİŞ VE HARABE EVLERE ÇÖZÜM BULACAĞIZ”

Vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen Başkan Tatlıdede, kendisine iletilen ve kendisinin de tespit ettiği sorunların bir an önce çözülmesi için ekiplere talimat verildiğini ifade etti. 

Başkan Tatlıdede, konuşmasında şu ifadelere değindi:

”Biz bugün Belediye Meclis Üyelerimiz ve ekiplerimiz ile birlikte saha çalışmaları kapsamında Tarihi çarşı ve sokaklarda incelemelerde bulunduk. Vatandaşlarımızla da bir araya geldik. Taleplerini dinledik. Vatandaşlarımızın haklı talepleri karşısında bizler de Artuklu Belediye olarak sorunların çözümü noktasında elimizden gelen tüm çaba ve gayretleri göstereceğiz. Tarihi çarşılarımızda iyileştirme çalışmaları yapılacak. Özellikle eski, terkedilmiş ve harabe haline gelen yapılar için çok şikayet geldi bize. Biz de zaten saha incelemelerinde buna şahit olduk. Bu mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın güvenliği için ekiplerimiz ne gerekiyorsa yapacaktır. Ekiplerimiz en kısa zamanda Anıtlar Kurulu ve Mardin Büyükşehir Belediyesi ile bu konuyu görüşecekler. Restorasyon yapılabilecek binalar da varsa bunlar gerekirse restore edilip turizme kazandırılacak. Terk edilmiş binalar için de en kısa zaman da sahiplerine ulaşılarak bir çözüm bulmaya çalışacağız. Mahallenin diğer sorunlarını da yine yerinde tespitini yaptık. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Bizler onlar için var gücümüzle çalışıyoruz. İnşallah el birliği ile bütün sorunların üstesinden geleceğiz.”

Vatandaşlar da, sorunlarını yerinde tespit ederek ekiplere gerekli talimatları veren Başkan Tatlıdede’ye teşekkür etti.