Başkan Tatlıdede’den Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede, Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı.

Gündem 29.10.2023 10:21:00 0
Başkan Tatlıdede’den Cumhuriyet Bayramı Mesajı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan başkan Tatlıdede, Cumhuriyetin 100. yılına ulaşmanın büyük coşkusu, gururu ve heyecanı içerisinde olduğunu söyledi.

Cumhuriyet’in Milletin binlerce yıllık tarihinde ulaştığı en muhteşem zirvesi olduğunu ifade eden Başkan Tatlıdede, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı milli mücadele, 1923’te Cumhuriyetle taçlanmıştır. 29 Ekim, ülkemizin güzel topraklarına bir bahar gibi doğmuş, milletimize yepyeni aydınlık bir dünyanın kapılarını açmıştır. Cumhuriyetimizin kuruluş süreci de tarihimizin kaydettiği en büyük mücadelelerden birisi olmuştur. 100 yıldır ışığımız olan Cumhuriyetimiz, ülkemizi aydınlatmaya devam edecektir. Cumhuriyet, milletimizin yeniden ayağa kalkmasının, şahlanışının timsalidir. Bize emanet edilmiş hayati önemde bir değer ve vazgeçilmez bir mirastır. Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girdiğimiz bu mutlu günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyor, tüm hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”