BAŞSAVCI KİRAZ GÖREVE BAŞLADI

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararnamesiyle Mardin´in Midyat ilçe Cumhuriyet Başsavcılığı´na atanan Zeynel Abidin Akkiraz görevine başladı.

5.11.2018 15:41:02 0
BAŞSAVCI KİRAZ GÖREVE BAŞLADI

Bir önceki Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı´na tayin olurken yerine Sakarya Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz atandı.

İlçede görev yapan gazetecilerin hayırlı olsun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren ve Türkiye´nin güzel bir coğrafyası Midyat ilçesinde görev yapmaktan mutluluk duyduğunu belirten Akkiraz, ?Allah sonumuzu hayır etsin. Son görev yerimiz Sakarya´nın Hendek ilçesinden son kararnameyle Midyat´a atandım. Midyat´a meslektaşım ve aynı zamanda hâkime eşimle geldim. İnşallah Midyat´ ta en güzel şekilde ailece hizmet etmeye geldik. Adalet hizmetinin Midyat´ımızda en iyi şekilde işlemesi için görevimizi yapacağız. Kanunlarımızın yüklediği sorumluluğu Midyat´ımızda yerine getireceğiz. Ayrıca Midyat´ın tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetmek, sizlerle tanışmak en büyük gayemiz.? şeklinde konuştu.

Akkiraz kimdir?
Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, Ankara Cumhuriyet Savcısı adaylığının ardından, sırasıyla Diyarbakır Kulp Cumhuriyet Savcılığı, Bartın Amasra Cumhuriyet Savcılığı, Sakarya´nın Hendek İlçe Cumhuriyet Başsavcılığının ardından, Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı görevine başladı. Ordu Korgan´lı olan Akkiraz, evli ve 2 çocuk babasıdır.