BATAN BOTTA BULUNAN NUSAYBİNLİ BABA VE OĞLUNDAN HABER ALINAMIYOR

Geçtiğimiz hafta Ege Denizi Rodos Adası´nın batısında bulunan Herke Adası açıklarında sığınmacıları taşıyan botun battığı kazada kaybolan baba ve oğlundan haber alınmıyor.

Yaşam 31.08.2020 21:51:02 0
BATAN BOTTA BULUNAN NUSAYBİNLİ BABA VE OĞLUNDAN HABER ALINAMIYOR

25 Ağustos´ta Yunanistan Sahil Güvenliği, Ege Denizi´ndeki Rodos Adası´nın batısında bulunan Herke Adası açıklarında sığınmacıları taşıyan botun battığı kazada 92 kişinin kurtarıldığını açıklamıştı. Batan botta bulunan Nusaybinli Berivan Cansu kurtarılarak Yunanistan´a götürülürken, eşi Yunus Cansu (35) ve oğlu Hasan Cansu´dan (4) ise, haber alınamıyor.

Nusaybin´e bağlı Duruca Mahallesi´nde yaşayan Cansu ailesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri ve Dışişleri Bakanlığından yardım bekliyor.

Yunus Cansu´nun kız kardeşi Canan Cansu, ağabeyi ve yeğeninin hayatından endişe ettiklerini, botun batmasından sonra kendilerinden hiçbir şekilde bilgi alamadıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´ndan yardım talebinde bulunan Cansu, "Tüm yetkililere sesleniyorum, lütfen bize yardım edin. Elimiz kolumuz bağlı, çok çaresiziz, ne yapacağımızı bilemiyoruz. Ağabeyimden haber alamıyoruz. Marmaris´ten Yunanistan´a giden teknede ağabeyim Yunus ve oğlu Hasan kayıplar. Kendileri nerede? Sağ mı ölü mü? Bilmiyoruz. Lütfen bize yardım edin. Kimse bize bir bilgi vermiyor. Annemin yüreği yanmasın, başka annelerin de yüreği yanmasın." dedi.