Battı - Çıktı´da tavan döşemesi de tamamlandı

Mardin´de ulaşım sorununu çözmek için şehir içinde başlatılan ilk battı-çıktı çalışmasında çalışmalar devam ediyor. Kızıltepe Kavşağında devam eden çalışmada üst tavan tabla kapatma çalışmaları tamamlandı.

6.03.2018 10:12:47 0
Battı - Çıktı´da tavan döşemesi de tamamlandı

Karayolları Genel Müdürlüğü ile Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa olarak yapımına başlanan ve şehrin ulaşım sorununa önemli bir kolaylık getirecek olan battı-çıktı yapım çalışması sahasında çalışmalar geceli - gündüzlü devam ediyor. 


Çalışmalarda köprülü kavşak çalışmasında yan perde duvar döküm çalışması doğu geçişinde sürerken 86 metrelik üst tavan tabla kapatma çalışmaları ise tamamlandı. Temmuz ayında başlanan battı-çıktı çalışmasında sona yaklaşılırken, projenin yan servis yollarında ilk geçişin önümüzdeki günlerde trafiğe açılması planlanıyor.

Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü ortaklığında şehrin trafik sorununu ortadan kaldırmak için temmuz ayında ilk kazması vurulmasıyla başlayan ve yedi aya aşkın süredir geceli-gündüzlü çalışılan projede, yan perde duvar dökümünün büyük bölümünün tamamlanmasının ardından tavan döşemesi de tamamlandı. Projede sona yaklaşılırken, trafiği kısmen de olsa rahatlama sağlayacak olan yan servis yollarının yakın tarihte araç geçişlerine açılması planlanıyor. Edinilen bilgilere göre; araç geçişlerine açılacak ilk servis yolunun Mardin Müftülüğü önünde İLDO Kavşağına bağlayacak olan yan servis yolunun olacağı kaydedildi. Edinilen bir diğer bilgiye göre ise; AK Parti İl Kongresi için 17 Mart´ta Mardin´e gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın battı - Çıktı çalışmasının üzerinden geçebilecek şekilde çalışmaların hızlandırıldığı yönünde.

Öte yandan Vali/Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Mustafa Yaman, Kızıltepe Kavşağı Battı Çıktı Projesi tamamlandığında şehrin trafik sorunu büyük oranda hafifleyeceğini kaydetti.

Göreve geldiği ilk günden itibaren şehrin trafik sorununu bitirmeyi amaçladığını vurgulayan Yaman, "Göreve geldiğimiz kasım ayında itibaren bu şehrin her noktasına dokunacağımızı söylemiştik. Vatandaşlarımızla birlikte yönettiğimiz şehrimizi en iyi yere getirmek için projelerimizi derhal hayata geçirdik. Şehrimizin en büyük sorunlarında biri olan trafiği rahatlamak için Karayolları Genel Müdürlüğü ile birlikte Kızıltepe Kavşağı Battı Çıktı Projesi´nin ilk kazmasını temmuz ayında vurduk" dedi.

Tavan döşemesi kısa sürede tamamlandı

"Her şey Mardinli hemşehrilerimizin rahat ve konforu için" diyen Yaman şöyle devam etti: "Kızıltepe Kavşağı Battı Çıktı projesinde yan perdelerin beton dökümü büyük oranda tamamlandı. Gece gündüz demeden çalışan arkadaşlarımız battı çıktının tavan döşemesini de tamamladı. Tavan döşemesinin ardından Diyarbakır-Kızıltepe aksını geçici olarak trafiğe açacağız. Bu sayede şehir içinde servis yollarının yükü de hafiflemiş olacak? diye konuştu.