Bayat ekmekten lezzetli yemekler yaptılar

Kızıltepeli kadınlar el ele veriyor, bayat ekmeği değerlendiriyor sloganı ile düzenlenen yarışmada kadınlar birbirinden lezzetli yemekler yaptı. Yemeklerin lezzeti kadar sunumları da jüri üyelerinden tam not aldı.

Yaşam 25.12.2019 20:04:17 0
Bayat ekmekten lezzetli yemekler yaptılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan´ın himayelerinde devam eden sıfır atık projesine destek vermek adına, Kızıltepe Kaymakamlığı ve Kızıltepe Belediyesi ortak çalışmalarıyla ?Kızıltepe Kadını el ele veriyor, bayat ekmeği değerlendiriyor? sloganı ile yemek ve tatlı yarışması düzenledi.

 

Yarışmanın jüri üyeleri Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, Eşi Dilek Çam, Mardin Kadın ve Aile Daire Başkanı Mehtap Bingül, Yöresel Tatlar ve Dobelan Derneği Başkanı Hikmet Ölçer oldu. Çok Amaçlı Toplu Merkezi (ÇATOM), Aile Destek Merkezi (ADEM), ADEM 2 ve Halk Eğitim Merkezi arasında düzenlenen yarışmada 4 kurum kıyasıya yarıştı. Yarışmaya katılan 8 yarışmacı bayat ekmek ile yaptıkları yemek ve tatlılarda hünerlerini sergiledi. 

 

Yarışmadaki yemek kategorisinde Halk Eğitim Merkezi´nin yapmış olduğu Bayat Aşı yemeği birinci oldu. Tatlı kategorisinde ise ADEM 2 yapmış olduğu İncirli Ekmek tatlısı ile birinci oldu. Birincilere ödülleri takdim edildikten sonra yarışma son buldu.

/resimler/2019-12/25/2006320750541.jpg