Bayram alışverişi durgun

Kurban Bayramına sayılı günler kala Kızıltepe Cumhuriyet Meydanında tezgahını açan esnaf alış verişte durgunluk yaşanıldığını söyledi.

Gündem 7.08.2019 13:00:40 0
Bayram alışverişi durgun

SELMAN GÜNEŞ

Yeni Mahalle´de bulunan Cumhuriyet Meydanda (Özgürlük Meydanı) senelerdir bayrama günler kala giyim üzerine iş yapan bazı esnaflar tezgahlarını açıyor. Esnaflar, geçen yıllara göre alışverişte bir durgunluk yaşanıldığını belirtiyor.

Recep Gümüşçü ismindeki esnaf durgunluğun bayrama 2 gün kala biteceğini umut ettiğini ifade ederek şunları dile getirdi: "Ben hergün saat 08.00´da gelip tezgahımı açıyorum. Akşama kadar ancak 70 liralık satış yapmışım. Bayrama sayılı günler kaldı ancak satışlar durgun. Ama arefe gününden bir önceye kadart satyışlar iyi olacak inaşallah. 3 senedir bu işi yapıyorum. Geçen senerlerde de çorap satarak günlük 300 lira ciro yapıyordum ama şuan 100 liraya yetişmek bile zor."

4 yıldır spor ayakkabı satışı yaptığını inltan Bünyamin Çiğci, "Diğer bayramlara göre çok durgun. Diğer bayramlarda bu tarihlerde günde en az 15-20 satış yapıyordum. Şimdi bugün 6 saattir burayayım 4 ayakkabı satabildim. Akşama kadar 10-15 satış yapmasam elemanların parasını çıkaramaycağım." dedi.


Anahtar Kelimeler: Bayram alış verişi durgun