Belediye binası mahalle konağına dönüştürülüyor

Mardin´in merkez Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi´ndeki eski belediye binası, mahalle konağına dönüştürülüyor.

26.07.2018 18:58:06 0
Belediye binası mahalle konağına dönüştürülüyor

Mardin´de Artuklu Belediye Başkan Vekili ve Kaymakam Şakir Öner Öztürk´ün talimatıyla yoğun nüfus potansiyeline sahip Ortaköy´de atıl durumda olan eski belediye binası tadilattan geçirilerek, mahalle konağı haline getiriliyor.

İlçe merkezindeki Yenişehir Mahalle Konağı ve İstasyon Mahalle Konağı ile ilçede rağbet gören çeşitli meslek kursları; uzak mesafeden gelen kadınlara servis imkânı tanınmasıyla kadınların, açılan konaklara ilgisinin artmasına sebep oldu. Tam teşekküllü mahalle konaklarında eğitimler, alanında uzman eğitmenlerce uygulamalı olarak veriliyor.

Artuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen projelerden biri olan mahalle konaklarının sayısının arttırılması ve daha fazla kadına ulaşılması konusunda çalışmalarını sürdüren belediye yetkilileri, projedeki konak sayısını arttırmaya yönelik alan tespiti çalışmalarını da sürdürüyorlar.

Ortaköy´ün eski belediye binasının bakım ve onarımdan geçirilmesi için talimat veren Öztürk, çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını belirtti.

Öztürk, "Nüfus yoğunluğu itibarıyla dikkat çeken Ortaköy Mahallesi´nde atıl durumda bulunan belediye binasını revizyondan geçirerek, genç kız ve kadınlarımıza yönelik oluşturduğumuz Mahalle Konakları Projesi´nde değerlendirmek için çalışmalara başladık. Çok yakında Ortaköylü kadınlarımız ve genç kızlarımızı da mahalle konağıyla buluşturacağız. Çok geniş bir yelpazede hizmet verecek olan mahalle konağımızda yalnızca mesleki eğitimler değil, kadınlar için psikolojik danışmanlık hizmetleri, bilinçlendirme eğitimleri, kütüphane, çocuk oyun salonu gibi birçok alternatif hizmet de verilecek. Mesleki eğitimlerimiz esnasında kadınlarımızın uygulamalı olarak ürettikleri ürünleri fırsat bulduğumuz her platformda satışa sunarak kadınlarımıza ek gelir sağlamayı da hedefliyoruz. Kadınlarımızın bu kurslardan faydalanmasını istiyor, mahalle konaklarına kişisel donanımlarına katkıda bulunmaları için mutlaka üye olmalarını tavsiye ediyorum." dedi.