Belediye Kadın Politikalar Geliştirme Müdürlüğü´ne atama yapıldı

Kızıltepe Belediyesi bünyesinde açılan Kadın Politikaları Geliştirme Müdürlüğü Sevinç Tanrıverdi Öztürk atandı.

Yaşam 14.06.2015 18:49:11 0
Belediye Kadın Politikalar Geliştirme Müdürlüğü´ne atama yapıldı

Kızıltepe Belediyesi bünyesinde açılan Kadın Politikaları Geliştirme Müdürlüğü Sevinç Tanrıverdi Öztürk atandı.

Kızıltepe Belediyesi bünyesinde yeni açılan ve faaliyetlere başlayan Kadın Politikaları Geliştirme Müdürlüğüne eski öğretmen eğitimci Sevinç Tanrıverdi Öztürk atandı.

Atamasına ilişkin yazılı açıklamada bulunan Öztürk, " Bugün yerel yönetimlerde eş başkanlık sistemi kadınların zorlu mücadeleleri ile elde edilmiştir. Yerel yönetimlerde eş başkanlık, kadın mücadelesi açısından tarihi bir kazanımdır. Fakat bu her şeyin bittiği anlamına gelmez. Tam tersine bu kazanımı devam ettirmek aynı zamanda zorlu bir mücadelenin de başlangıcı demektir" dedi.

"Bin yıllardır kadınlar, toplumsal yaşamın her alanından soyutlanmışlardır" diyen ve kadının soyutlandığı alanlardan bir tanesinin de yerel yönetimler olduğunu söyleyen Tanrıverdi Öztürk, kadınların yerelde ve yerinden, söz ve karar süreçlerine doğrudan etkin kılınması gerektiğini belirterek "Aynı zamanda erkek egemen zihniyet ile şekillenmiş kurumsal yapılanmalarda daha etkin bir biçimde kadın özgürlükçü politikaları hayata geçirmek gerekmektedir. Tüm bu ifade ettiklerimizin hayat bulabilmesi, kazanımlarımızın devam ettirilebilmesi için Kadın Politikaları Geliştirme Müdürlüğü kurulmuş ve çalışmalarını bu kapsamda sürdürecektir. Kadın Politikaları Geliştirme Müdürlüğü olarak biliyoruz ki, yerleşim alanlarındaki nüfusun yarısından fazlasını kadınlar oluşturmaktadır. Buna rağmen yerel hizmetlerden de en çok yoksun kalanlar yine kadınlar olmaktadır. Yerel yönetimler alanında erkek bakış açısı hâkimdir, ihtiyaçlar daha çok erkek ihtiyaçlarına göre düzenlenmektedir. Bu tespitlerden yola çıkarak özellikle yerleşim yerlerini kadın açısından yaşanılır kılmak amacı ile Kadın Politikaları Geliştirme Müdürlüğü kadını esas alan politikaları hayata geçirecektir. Kadın Politikaları bünyesinde çeşitli birimler yer alacaktır. Tüm birimleriz ile kadınlarımızın zihinsel, sosyal ve mesleki gelişimlerini sağlayacak eğitim ve faaliyetleri hayata geçireceğiz" ifadelerine yer verdi.


Anahtar Kelimeler: