Belediyenin kursu ile meslek sahibi oldu

Kızıltepeli Sevgi Kaymaz, belediyenin açtığı telkari ve gümüş işlemeciliği kursu ile meslek sahibi oldu. Kaymaz, ?Gümüş işliyorum, alyans, erkek yüzüğü ve kemer yapıyorum. Şimdi burada çalışmasaydım evde oturuyor olacaktım.? dedi.

Yaşam 10.12.2018 10:20:46 0
Belediyenin kursu ile meslek sahibi oldu

Selman Güneş

Kızıltepe ilçesinde yaşayan 22 yaşındaki Sevgi Kaymaz, ablasının teşviki ile Kızıltepe Belediyesi Hanımeli Sağlık ve Yaşam Merkezinin açtığı kursa katıldı. El sanatlarına yönelik açılan kursa 4 ay giden Kaymaz, artık gümüş işleyebiliyor. Meslek öğrenen genç kız, bir iş yerinde çalışmaya başladı.

 

 Başarı hikayesini anlatan Kaymaz, ?Ablam ?kadınlara yönelik bir kursun başladığını´ söyledi. Ben de başvuracağımı söyledim. İşkur üzerinden belediyenin açtığı telkari ve gümüş kursuna başladım. Kursa 4 ay gittim. Bu 4 ay içerisinde kaynak, gümüş işlemeciğini öğrendim. Şuan gittiğim 4 aylık kurs sayesinde bu işi yapıyorum. Belediyemiz bize yardımcı oldu ve kursu açtı bizim için iyi oldu? şeklinde konuştu.

 

?KIZILTEPELİ KADINLARIMIZ DA EVDE OTURMASIN?

 Öğrendiği meslekle aile bütçesine katkıda bulunduğunu belirten genç kız şunları dile getirdi: ?Gümüş işliyorum, alyans, erkek yüzüğü ve kemer yapıyorum. Şimdi burada çalışmasaydım evde oturuyor olacaktım. Bir şeyler yapmak istiyorum. Evde oturan kadınlarımız bir şeyler yapmalı. Evde oturarak elimize bir şey geçmez. Kendimizi ne kadar geliştirirsek o kadar ilerleriz. Bizim için de çok daha iyi olur. Bunun için bu işe girdim. Kızıltepeli kadınlarımızın da evde oturmamalarını bir işe başlamalarını, meslek öğrenmelerini istiyorum. Bir iş öğrendiklerinde kendileri de çalışabilecek, kendi ayakları üzerinde duracaklar. Bu iş sayesinde aileme de bakıyorum.?/resimler/2018-12/10/1023548572446.jpg