Belediyenin üstü açık otobüsü ilahi dinletisi düzenliyor

Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, üstü açık tur aracı şimdi de ramazan ayında evde kalan vatandaşlar için 3 dilde ilahi dinletisi düzenliyor.

Gündem 25.04.2020 14:17:23 0
Belediyenin üstü açık otobüsü ilahi dinletisi düzenliyor

Mardin konservatuvar ekibi "Tur Aracı/Hop in Hop Off Bus" ile Ramazan´da gezerek evde kalan vatandaşların pencere ve balkonlarından dinlemeleri için Türkçe, Arapça ve Kürtçe üç dilde ilahi dinletisi düzenliyor.

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınının Mardin´de yayılmaması için tüm birimleriyle büyük bir mücadele örneği sergileyen Mardin Büyükşehir Belediyesi, alınan tedbirler ve yapılan çağrılarla evde kalan vatandaşlara moral vermek amacıyla kent genelinde başlattığı Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice olmak üzere 4 dilde konser etkinliği büyük ilgi gördü.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman´ın talimatları doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi Sanat Akademisi Meridin Müzik Topluluğu tarafından merkez Artuklu ilçesinde başlatılan 4 dildeki konser etkinliği 10 ilçedeki vatandaşların yoğun talepleri üzerine kent genelinde yayıldı. Bu bağlamda Savur, Derik, Mazıdağı, Dargeçit ve Midyat ilçelerinde cadde ile sokakları gezerek Türkçe, Kürtçe, Arapça, Süryanice şarkılar seslendiren Meridin Müzik Topluluğu ekibine, vatandaşlar pencere ve balkonlara çıkarak zılgıt, alkışlarla eşlik etti.

Şimdi de Mardin konservatuvar ekibi "Tur Aracı/Hop in Hop Off Bus" ile Ramazan´da gezerek evde kalan vatandaşların pencere ve balkonlarından dinlemeleri için Türkçe Kürtçe  ve Arapça  üç dilde ilahi dinletisi düzenliyor.