Benzetme yaparak hünerlerini sergiliyorlar

Kızıltepeli iki kafadar ressam tesadüfen buldukları ahşap parçalarının üzerine çizdikleri resimlerle hünerlerini sergiledi. Hünerli eller sipariş bile almaya başladı.

Yaşam 12.01.2019 11:28:06 0
Benzetme yaparak hünerlerini sergiliyorlar

SELMAN GÜNEŞ

Mardin Kızıltepeli iki kafadar ressamın tesadüfen buldukları ahşap parçası üzerine çizdikleri figürler büyük ilgi gördü. Siparişler almaya başlayan iki ressamın yağlı boya ile çizdikleri ürünler artık evlerde süs eşyası olarak kullanılmaya başlanıldı. 

Kızıltepeli Beytullah Kerse Gaziantep Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun oldu. Fatih Alan da Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Resim İş Öğretmenliğini bitirdi. İki kafadar ilçede bir sanat atölyesi açtı ve burada kara kalem ile yağlı boya çalışmalarını yapıyor.

Beytullah ve Fatih, tesadüfen buldukları bir ahşap parçasını baykuşa benzetti. İki ressam, bu ahşabın üzerine yağlı boya ile bir baykuş resmi çizdi. İki ressamın yaptıkları bu ürünler büyük ilgi gördü. İki arkadaş buna ?Benzetme´ ismini koyarak ahşaptan yaptıkları ürünlerin seri üretimine geçti.

Beytullah Kerse ?Benzetme´ usulü ile yaptıkları ürünleri bulma hikayelerini anlattı: ?Tahtamız neye benziyorsa, hayal gücümüze göre onları yapıyoruz. Baykuşa benziyor, file benziyor ve fareye benziyor. Yani o esnada neye benzetiyorsak onu yapıyoruz.?/resimler/2019-1/12/1130183032993.jpg

Sanatçı farklı düşünmeli

Yakın çevrelerinin ürünlere büyük ilgi gösterdiğini anlatan Fatih Alan, sanatçının farklı düşünmesi geriktiğini belirtti. Alan, ?Kendimi bildiğimden beri resimler çiziyorum. Beytullah hocam ile burayı açtık. Bir tahta parçasını gördük, bazı şeylere benzediğini gördük. Hayvan olur, yaşlı bir adam olur, bir ev olur. Bunu görüyorsunuz çevirdik ve bir baykuşun yarısını yaptık. Zaten sanatçı farklı olmalı. Yani herkes bu odun parçasını görebilir, biri yakmak ister biri bir masanın altına koyabilir ama sanatçı farklı bakmalı. Bütün meselemiz budur. Biz bunu tesadüfen ve aniden bulduk. Ve arkadaşlarımıza gösterdik, çok beğendiler. Bazı arkadaşlara da hediye ettik ve siparişler alıyoruz.? dedi.