Berat Kandili’nde eller depremzedeler için semaya kalktı

Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili için Kızıltepe ilçesinde Mevlid proğramı düzenlendi.

Gündem 7.03.2023 08:39:00 0
Berat Kandili’nde eller depremzedeler için semaya kalktı

Şaban ayının 15. gecesi olarak bilinen ve Ramazan ayının habercisi olarak kabul edilen Berat Kandili münasebetiyle Kızıltepe tarihi Ulu Camisinde yatsı namazından sonra proğram düzenlendi. Camiyi dolduran vatandaşlar, namaz kılıp depremzedeler için dua etti.

Kızıltepe ilçe Müftülüğü tarafından Berat Kandili dolayısıyla tarihi ulu camide düzenlenen “Kandil Özel” programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Programda Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu, namaz kılındı ve depremden etkilenenler için dualar edildi. “Kandil Özel” programına Kızıltepe Kaymakamı Fatih Cıdıroğlu, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bilen ve diğer protokol üyeleri de katıldı.

Namaz kılan vatandaşlar, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için dua etti. Kılınan namazların ardından Uzman Vaiz Kemal Kahraman Beraat Kandili’nin önemiyle ilgili vaaz verdi. Herkesin bu gece kendini hesaba çekmesi gerektiğini anlatan Kahraman, asrın felaketi olarak tanımlanan depremde vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi, bu tür üzücü hadiselerin bir daha yaşanmamasını temenni etti. İlahi grubunun okuduğu Mevled-i Şerif ve seslendirdiği ilahilerin ardından program yapılan dua ile sona erdi.

Kaymakam Cıdıroğlu okunan Mevlidin ardından cami çıkışında vatandaşlara kandil simidi ikram etti ve kandillerini kutladı. Öte yandan Berat Kandili dolayısıyla ilçemize yerleşen depremzede vatandaşlarımızın kandilleri kutlanarak kendilerine kandil simidi ikram edildi.