Berberlerde yeni dönem başladı

Mardin´in Kızıltepe İlçesinde Yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında 21 Mart´ta kapatılan berberler ve kuaförler, bugün mesaiye başladı. Berberler ilk bir haftalık randevuları doldurdu.

Gündem 11.05.2020 10:24:05 0
Berberlerde yeni dönem başladı

Mardin´in Kızıltepe İlçesinde Yeni tip korona virüs  tedbirleri kapsamında 21 Mart´ta kapatılan berberler ve kuaförler, bugün mesaiye başladı.  Berberler ilk bir haftalık randevuları doldurdu.

Tüm Türkiye´de olduğu gibi Kızıltepe´de de berberler uzun bir aranın ardından ilk makaslarını tuttu. Yeni dönemde belli kriterlere göre hizmet veren berberler tek kullanımlık havlu ve örtü kullanıyor. Berberler randevu usulüyle çalışıyor.

Kızıltepe Cumhuriyet Meydanında berber dükkanı işleten Kadir Yücedağ, ?21 Marttan beri kapalıyız. Bugün itibariyle şimdi tekrar başladık. İlk müşterimiz kadir arkadaşımızı şuan tıraş ediyorum. Önemli olan tek kullanımlık örtü, maske ve tek kullanımlık havlulara önem vermek gerekir? dedi.

Randevu yoğunluğu yaşadıklarını anlatan Yücedağ, ?Randevularımız bugün 11 mayıs itibariyle işimiz açıldı. Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe günleri şuan ful.  Müşterilerin yoğun ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum? diye konuştu.

Vatandaşlar da 2 aylık aradan sonra ilk tıraşlarını olmanın sevincini yaşadı. Saç tıraşı olan Kadir Örnek, ?Eldivendir, maskesiz alım olmuyor maske takmak zorundayız. Tek kullanımlık havlu, tek kullanımlık önlük olsun daha temiz bir şekilde işimizi görmeye çalışıyor? açıklamasını yaptı.