Beslenme Okulu ilk dersini verdi

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Beslenme Okulu, ilk dersini verdi.

Eğitim 5.07.2019 16:13:31 0
Beslenme Okulu ilk dersini verdi

HABER MERKEZİ

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı, kadınlara beslenmenin yollarını öğretebilmek için diyetisyen, psikolog, gıda mühendisi, spor ve aşçıdan oluşan eğitmen kadrosuyla açmış olduğu Beslenme Okulu, Daire Başkanlığında ilk dersini vermeye başladı.

25 kadının kayıt yaptığı Beslenme Okulunda yaklaşık 4 ay boyunca, yemek yeme davranışı, fizyolojik ve psikolijik farkındalık oluşturmak, spor ve egzersiz teknikleri, gıda hijyeni ve muhafazası, doğru ve sağlıklı yemek pişirilmesi konuları üzerinde durulacak.

Beslenme Okulu ile obeziteyle başlayan sağlık problemlerinin önüne geçmek, psiko-sosyal destek, sporla sağlıklı yaşama katkıda bulunmak ile doğru yemek hazırlama ve pişirme alışkanlığının kazandırılması hedefleniyor.

Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanı Nergiz Irmak, haftanın 3 günü psikolog, gıda mühendisi ve spor eğitmeniyle birlikte 9 saat teorik ve pratik derslerin verileceğini belirtti. Irmak, haftanın bir günü ise diyetisyen kontrolünde aşçı yardımıyla düşük kalorili günün lezzetlerine uygun yemekler yapılacağını ifade etti. 


Anahtar Kelimeler: Beslenme Okulu dersini verdi