Beslenme Okulunun 8. etap eğitimleri başladı

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından kadınlara yönelik başlatılan Beslenme Okulu´nun 8. etap eğitimleri başladı.

Sağlık 3.03.2020 08:46:40 0
Beslenme Okulunun 8. etap eğitimleri başladı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından,  Diyetisyen eşliğinde işin asıl mutfağında olan kadınlara yönelik, sağlıklı ve doğru beslenmenin yollarının kazandırılması kararlılığı ile başlatılan Beslenme Okulu Projesi´nin 8. etabı üç ay sürecek eğitimlerle başladı.   

Katılımcıların bu süreçte daha donanımlı olabilmesi ve ekstra bir verimlilik elde edebilmeleri adına beslenme uzmanı ile birlikte spor eğitmeni, psikolog, gıda teknikeri, sağlık profesyonelleri ve atölye eğitimlerinde sağlıklı ve düşük kalorili tarifelerin uygulamalı eğitimi için diyetisyen yer alacak.

Sağlıklı yaşamın, doğru beslenmenin, hastalık sürecinde iken doğru ve kaliteli beslenebilmenin, obeziteyle mücadele, kişiye özel doğru beslenme, doğru miktarda porsiyon tüketimi ve egzersiz ile mümkün olabileceği gerçeğinden hareket eden Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı 8. etabını açtığı Beslenme Okulunda, şu eğitimler verilecektir:

?Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için, beslenmenin kişiye ve hastalıklara özgü kurallar çerçevesinde yaşam felsefesi haline getirilmesi gerekliliğini katılımcılara akıcı bir anlatım ve sunumlarla beslenme uzmanı aktarırken, hazır ve işlenmiş olan katkı içerikli gıdalara yönelik tüketimlerin nasıl olması gerekliliği konusunda ise gıda teknikeri bu rolü üstlenecektir. Doğru, planlı ve özel hassasiyet gerektiren egzersiz ve spor faaliyetleri spor eğitmeni eşliğinde gerçekleştirilecektir. Beslenme alışkanlıklarının psikoloji ile olan bağı yadsınamayacak bir gerçektir. Bu sebeple, üç aylık süreç boyunca katılımcıların doğru ve yanlışları tam anlamıyla idrak edebilmeleri, yenilikleri yaşamlarına daha özgür bir irade ile katabilmeleri adına psikolog eğitmen de bu sürecin bir parçası olacaktır?

Ayrıca program süresince, diyetisyen ve gıda teknisyeni ile birlikte mutfak atölyesinde haftanın bir günü sağlıklı, düşük kalorili, uygulanabilir ve besin değerleri korunarak hazırlanması amaçlanan tarifelerin yer aldığı workshop?lar düzenlenecek.

Beslenme okulu 3 ay sürecek şekilde haftanın dört günü şeklinde katılımcılarına eğitimlerini gerçekleştirecektir.  Beslenme Okulu katılımları tamamen ücretsiz olup, eğitim sürecini tamamlayan katılımcılara  ?Sağlıklı Beslenme Sertifikası´ verilecek.