?Bir bilenle bilge nesil´

Mardin Eğitim-Bir-Sen´in öncülüğünde Genç Memur-Sen´in başlattığı ve il genelinde okullarda yürütülecek olan ?Bir Bilenle Bilge Nesil´ projemiz başladı.

Eğitim 22.02.2019 09:56:51 0
?Bir bilenle bilge nesil´

Gençlere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, okuduğu kitabı analiz etme, kritiğini yapma ve kompozisyonunu yazma becerisi kazandırmaya yönelik proje Mardin´de hayata geçirildi.

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Mardin Şubesi Başkanı Eyyüp Değer; ?Türkiye´de sendikal mücadeleyi değerler elbisesini giyinerek yola çıkmış erdemli insanların bu ülkenin geleceğine, gençliğine, eğitimine, tarihine söyleyecek sözü olduğu için böyle bir projeyi hayata geçiriyoruz? dedi.

Değer şunları dile getirdi: ?Mardin ve ilçelerinde 300 öğrencinin her ay bir kitap okuyup danışman öğretmenleri ile birlikte kitap üzerine analizler yapacağı, akabinde kompozisyon yazarak kitabı ve kalemi hayatın merkezine koymaya çalışacak, genç neslin hayatlarını, kitap ve kalem ile anlamlı kılmak için gayret ediyoruz. Çünkü biz ilk emri ´Oku!´ ve kalemle dirilen bir toplumuz. Tarihteki büyüklüğümüzün temelinde de bu hakikat yatmaktadır. İşte biz de tam da bu hakikatle yüzleşmek için ´Kitabın ikramı bizden, ikrası sizden olsun´ diyoruz. Bu minvalde yetişen bir gençlik üstat Necip Fazıl´ın dediği ´Bir gençlik, öyle bir gençlik ki,  ?Zaman bendedir ve mekân bana aittir? şuurunda bir gençlik o zaman vücut bulur. Bizimle bu kutlu yolculuğa çıkmış olan bütün genç kardeşlerimi canı gönülden tebrik ediyorum. İlim, İrfan ve Hikmet Yolunda Şuurlu Gençlik ? parolasıyla bir aksiyon hareketine dönüşen Eğitim Bir Sen öncülüğünde Genç Memur-Sen´in ?Bir Bilenle Bilge Nesil ? projesi benimsemiş olduğu mücadele kültürünün bir yansımasıdır.?

 ?Projemizin 3 Temel ögesi var Öğretmen, Öğrenci ve Kitap?

Değer, ?Proje kapsamında her bir adanmış öğretmen 10 öğrenciden oluşan kitap okuma halkaları oluşturarak, gençlerimizin okuduğu kitabı birlikte analiz eder daha sonra kitapla alakalı kompozisyon yazar. Öğrencinin düşünce dünyasının geliştirilmesi amaçlanan bu projede öğrencinin yazarlığının ve yorum gücünün de geliştirmesi arzu edilmektedir.? açıklamasını yaptı.

 


Anahtar Kelimeler: bilenle bilge nesil