Bir başarı hikayesi Rıdvan Aşar…

İBRAHİM AYDOĞAN

Spor 13.04.2023 09:38:00 0
Bir başarı hikayesi Rıdvan Aşar…

Küme düşmüş zor şartlarda ki Mardinspor’da kulüp başkanı oldu ve takımı namağlup şampiyon yaptı. Takım 3.lig de Nasır Duyan başkanlığında yoluna devam ederken hedeflerinde 2.lige yükselmek vardı, ancak hiçte hesapta olmayan futbolun çirkin yüzü ortaya çıktı ve bir futbol şehri olan Mardinspor bin bir entrikalar ile küme düştü.

O dönemde bir genç yönetimde yer alıyordu, aleyhte olan hakem kararlarına büyük sesle tepki gösteriyor, sahaya iniyor, telefonunu yere fırlatıyor, güvenlik kuvvetlerinin itiş kakışına maruz kalıyor, Mardinspor için kendini oldukça yıpratıyordu. Bu delikanlı genç Rıdvan Aşar’dı.

 

Sezon bitiminde moralmen çökmüş, takım dağılmış, yönetiminde görevi bırakmıştı, vali beyin girişimleri ile yeni başkan Ekrem Sümer ve yönetim oluşmuştu, umut vadeden bu yönetim, Mardinspor için emek sarf eden, heyecan içinde görevini yaparken mecburi sebeplerden dolayı Ekrem Başkan görevi bırakması neticesinde, yeniden yönetim boşluğu oluşmuştu bu dönemde işler pek te yolunda gitmiyordu, işte bu dönemde başkanlığa Rıdvan Aşar seçildi.

 

kafalarda bu genç bu işi başarabilecek mi sorusu vardı. Ancak kısa sürede takımda olumlu anlamda hava değişti, yapılan transferlerle takım güçlendirildi. Tecrübeli Teknik Direktör Cevdet Uzunköprü ile beraber istişareler yapılarak takım iyi futbol ve bol gollü galibiyetler aldı. Ancak ilk devrede yaşanan puan kayıpları nedeniyle takım gerilerde kalmıştı. Ve zorlu bir süreç başlamıştı çünkü güçlü rakipler vardı ve yapılması gereken ne varsa her taşın altına elini koydu, birçok sorunla uğraştı ve başardı. Futbolcuların, teknik heyetin ve taraftarların güvenini kazandı. Takıma büyük maddi ve manevi katkı sağladı. Bizde bu güzel emekleri için kendisini tebrik ediyoruz, Ayrıca önceki dönem yönetimi başta başkan Ekrem Sümer ve yönetimine takıma sundukları katkılar için teşekkür ediyoruz. Bu süreçten sonra tüm camianın kenetlenmesini, bekliyor ve Mardinspor u 3.ligde görmeyi umut ediyoruz.


Anahtar Kelimeler: başarı hikayesi Rıdvan