Birey Temel Lisesinde Veli Bilgilendirme Konferansı Yapıldı

Birey Temel Lisesinde Veli Bilgilendirme Konferansı Yapıldı

Eğitim 2.01.2016 23:23:15 0
Birey Temel Lisesinde Veli Bilgilendirme Konferansı Yapıldı

Son dönemlerde değişen eğitim sistemi ve öğrencilerin başarısında ilerlemeleri, velilere öğrencinin başarısındaki rolün önemi ve velilere düşen paylar anlatıldı. Öğrenci velilerinin ilgisi çok büyüktü.

Yaklaşan Ygs sınavına hazırlıklar son hız devam edeceğini belirten yönetim velilerin öğencilerine ilgisini arttırdı.toplantıda yapılan Rehberlik öğrencinin başarısında etkin bir rolü vardır .* Rehberlik; problem çözebilmesi, bağımsız hale gelebilmesi ve içinde yaşadığı toplumun sorumlu bir üyesi olabilmesi için bireye verilen profesyonel yardım sürecidir.

* Rehberlik; demokratik ortam içinde bireyin kapasite ve yeteneklerini en uygun biçimde geliştirmeyi amaçlayan ve uzman kişilerce verilen tüm eğitim programının bir parçası olarak sunulan hizmetlerdir. * Rehberlik; bireye kendini anlaması, çevredeki olanakları tanıması ve doğru kararlar vererek özünü gerçekleştirebilmesi için yapılan sistematik ve profesyonel yardım sürecidir. * Rehberlik; bireye, kendini anlaması, problemlerini çözmesi, gerçekçi kararlar alması, kapasitelerini kendine en uygun düzeyde geliştirmesi, çevresine dengeli ve sağlıklı bir uyum yapması ve böylece kendini gerçekleştirmesi için uzman kişilerce verilen psikolojik yardımdır.