Bölünmez, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mesajı

TBMM İdare Amiri, AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda BÖLÜNMEZ ÇANKIRI 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı Mesajda şunları söyledi:

8.03.2018 09:53:02 0
Bölünmez, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mesajı

Kadın ailenin temel direği, kültürel ve ahlaki değerlerin koruyucusu, nesilden nesile aktarıcısıdır. Kadın ve erkek olarak ?bir tek candan´ yaratılan iki canlı, yaradılış ve sorumluluk sahibi olmada eşit, fizyolojik ve duygusal anlamda farklı, toplumsal yaşayışta birbirini tamamlayan iki unsurdur.

 

Anadolu medeniyetimizin kuruluşunda kadınlarımızla erkeklerimizi hep bir arada anmış, bir arada yad etmişizdir. Sadece uzak tarihimizde değil, yakın tarihimizde de kadınlarımızın hak ettiği değeri görmesi, toplumsal hayata katılması noktasında örnek ülkelerden biriyiz. Kadına seçme ve seçilme hakkı, kendisini kolayca modern dünya kalıbıyla tarif eden pek çok ülkeden çok önce bizde, Türkiye´de hayata geçti. Peş peşe yapılan düzenlemelerle kadınlarımıza 1930´da belediye seçimlerinde oy kullanma, 1933´te muhtar adayı olabilme ve nihayet 1934´te milletvekili seçme ve seçilme hakkı tanındı.

 

AK Parti olarak, kadınlarımızın karar mekanizmalarında etkin yer alması konusunda, özellikle son 16 yıldır önemli bir seferberlik yürütüyoruz. Kadınlara yönelik sosyal ve siyasal alanda söylemi bir tarafa bırakarak, yaptığımız icraat ve attığımız adımlarla kadınlarımızı daha fazla sahiplendik. İktidarımız döneminde kadınlarımıza yönelik devrim niteliğinde Anayasal ve yasal düzenlemeler gerçekleştirdik. Aile içi şiddetin, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin, cinayetlerin ülkemizin gündeminden tamamen çıkması birinci önceliğimiz oldu. Genç kızlarımızın okumasının önünde engel teşkil eden yasakçı zihniyetle mücadele ettik ve bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz. Eğitim imkânlarını artırarak, ekonomik yaşamdaki konumlarımızı güçlendirerek, siyasette aktif katılım sağlayarak ve kadına yönelik şiddeti engelleyerek; toplumsal mutluluğu yakalayacağımıza olan inancımız tamdır.

 

Kadınlar olarak en büyük arzumuz huzurlu, kardeşliğin ve dostluğun hakim olduğu bir ülkede hatta dünyada yaşamaktır. Bilim, siyaset, eğitim, kültür sanat, spor ve iş dünyasında büyük başarılara imza atmış, ülkemizde ve yurt dışında adından saygıyla söz edilen kadınlarımızla hepimiz gurur duyuyoruz.

 

Geçmişimizde rolü büyük olan kadınlarımızın, ülkemizin geleceğine de damga vuracağına, Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma gayemizde, kadınlarımızın önemli bir aktör olacağına tüm kalbim ile inanıyor; tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü´nü can-ı gönülden tebrik ediyorum?