Bu lokantada perşembe günleri kibe pişiriliyor

Kibe, şırdan, ur u rovi mumbar Güneydoğu Anadolu mutfağının vaz geçilmez yemekleri arasında bulunuyor. Bir dolma çeşidi olan mumbar Kızıltepe´de Hikmet Kebap Salonunda her Perşembe pişiriliyor.

Yaşam 8.10.2020 13:22:45 0
Bu lokantada perşembe günleri kibe  pişiriliyor

Bir dağın eteklerine kurulmuş taş evleri ile medeniyetleri bağrında taşıyan Mardin zengin yemek çeşitliliğine de sahip. Bu yemeklerden bir tenise Kürtler´un ur u rovi Arapların kibe dedeği mumbar dolması. Kızıltepe´de Hikmet Kebap Salonunda Perşembe günleri pişiriliyor.

Sipariş üzerine  yapılan mumbar akşamdan hazırlanıyor.  Pirinç, kıyma veya et, baharat ve salçanın içinde yer aldığı ?haşu´ diye tabir edilen içliğinin içerine koyularak dikildikten sonra uzun süre pişirilen yemeğe vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Lokantanın mutfağında da pişirimi tamamlanan kibe öğle saatlerinde müşterilere sunuluyor.

Lokantanın ustalarından Nimet Ölçer,?Eylül  ayı ile birlikte Perşembe günü müşterilerimiz için yapıyoruz. Öğleden sonra onlara servis ediyoruz.? dedi.

/resimler/2020-10/8/1325503115088.jpg

Mumbar yapılışı

Mumbarları ters yüz edip yıkayın tekrar düze çevirin. Bütün malzemeleri karıştırıp harç elde edin. Hazırladığınız harcı temizlenmiş mumbarın içine ters yüz ederek doldurun. Doldurduğunuz mumbarları tuzla iyice ovarak bol suyla yıkayın. Üstüne bol su koyup yaklaşık iki veya iki buçuk saat haşlayın. Bir kaşık yağ, bir tatlı kaşığı nane, bir tatlı kaşığı salçayı bir kapta karıştırıp mumbar için sos hazırlayın. Haşlanmış mumbarların üzerine dökerek servis yapın.