Bu okulun kütüphanesi ağaçta

Öğretmenler öğrencilere okumayı sevdirmek için ağaçta kütüphane yaptı. Proje sayesinde çocukların okuma alışkanlığı arttı.

Eğitim 5.12.2019 08:43:23 0
Bu okulun kütüphanesi ağaçta

Kızıltepe ilçesindeki Işıklar İlk ve Ortaokulu´nda görev yapan öğretmenler, öğrencilerine kitap sevgini kazandırmak amacıyla ağaçtan masal ev inşa etti. Masal evinde oluşturulan kütüphane sayesinde okulda kitap okuma oranı da arttı.

Kızıltepe´ye bağlı Işıklar köyündeki İlk ve Ortaokulu´nda eğitim gören öğrencilere kitap sevgisini kazandırmak amacıyla öğretmenler, ağaçtan masal evi inşa etti. Öğrencilerin farklı bir alanda kitap okumalarını sağlamak amacıyla inşa edilen masal evindeki kütüphaneye çok sayıda kitap yerleştirildi.

Her sınıf farklı saatlerde gelerek ağaç evde kitap okuyor. Okul Müdürü Yusuf Duyan, bu proje sayesinde okulda kitap okuma oranının arttığını söyledi. Duyan, ?Bu projemiz çocuklarımızın hayalinden ortaya çıktı. Çocuklar izledikleri çizgi filimlerde böyle bir evin olduğunu söyledi. Bizde onlara yaptık. Bunun sayesinde çocukların kitap okuma oranı arttı? dedi

Öğrenciler de bu proje için öğretmenlerine teşekkür ederek masal evlerindeki  kütüphanelerinde sürekli kitap okumak istediklerini ifade etti.


Anahtar Kelimeler: okulun kütüphanesi ağaçta