Bu da çiğ balık tiryakisi

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşayan 52 yaşındaki Selahattin Öney, günde 3 öğün  çiğ balık tüketiyor.  Öney, yediği balık sayesinde hem kendini dinç hissettiğini hem de gözlerinin bu sayede çok iyi gördüğünü belirtiyor.

Yaşam 9.03.2021 10:16:00 0
Bu da çiğ balık tiryakisi

Kızıltepe ilçesi Koçhisar Mahallesi Şahkulubey Caddesi’nde Tarihi Öz Karadeniz Balıkçısında 5 yıl önce çalışmaya başlayan 52 yaşındaki Selahattin Öney, çiğ balık tiryakisi oldu. Her gün balık tezgahının önüne gelen  Öney, çiğ hamsinin üzerine limonu sıkıyor ve  büyük bir iştahla hamsiyi ağzına atıyor.

Sağlığını çiğ balığa borçlu

Yediği çiğ balık sayesinde kendini sürekli zinde hisseden  Öney, gözlerinin de çiğ balık sayesinde çok iyi gördüğünü söylüyor. Öney, “Bu balıkları pişirmeden, kızartmadan ben böyle alışmışım benim bünyem böyle alışmış. Ben her sabah yaklaşık iki kilometre yürüyorum.  5 yıl önce ben bu işe başlayınca birden bire çiğ balık yedim, ikinci sefer hoşuma gitti. Çiğ balık yemem ve sürekli balık yememin faydaları şudur:  Görüş mesafesi, yani yaklaşık 200 metreden bile ufak yazıları görebiliyorum. Hiç tıkanmadan, yorulmadan yürüyüşümü yapıyorum.  Yaşım 52 ama bugün ki gençlerle, 17-18 yaşındaki gençlerle 5 kilometreyi  koşarak gidip gelebiliyorum.” dedi.

“Balık kültürünü Kızıltepe’ye biz getirdik”

Selahattin Öney’in bu alışkanlığına iş yerindekilerin zamanla alıştığını ifade eden iş yerinin sahiplerinden Serhat Ortaç, “Maşallah ben 20 yaşındayım o 52 yaşında kendisi benden daha diri. Tabi bu da çiğ balık yemesinden dolayı.  Balık sağlık demektir. Balık kültürünü Kızıltepe’ye biz getirdik.  30-35 yıldan beridir bu işi yapıyoruz.” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: balık tiryakisi