BULGUR FESTİVALİNİN PROVASI YAPILDI

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen ?Kardeşlik Ve Gönül Köprüsü? projesi kapsamında Kızıltepe Belediyesi Trabzon Ortahisar´da bulgur festivali yapacak. Bulgurdan yapılacak bütün yemek çeşitleri 15 bin Trabzonluya ikram e

18.10.2018 16:23:19 0
BULGUR FESTİVALİNİN PROVASI YAPILDI

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen ?Kardeşlik Ve Gönül Köprüsü? projesi kapsamında Kızıltepe Belediyesi Trabzon Ortahisar´da bulgur festivali yapacak. Bulgurdan yapılacak bütün yemek çeşitleri 15 bin Trabzonluya ikram edilecek.

 

Kızıltepe Belediyesi ile kardeş belediye olan Trabzon Ortahisar Belediyesi arasında kurulan kardeşlik köprüsü hamsi festivalinden şimdi de bulgur festivali ile sağlamlaştırılıyor. Kızıltepe Belediyesi 26 Ekim´de Ortahisar´da yapacağı festivalin hazırlıklarını tamamladı. Festivalin küçük bir provası Kızıltepe Öğretmen Evinde yapıldı. Programda şehriyeli bulgur, etli bulgur, Kısır, mercimek köftesi , salçalı bulgur gibi yemek çeşitleri tanıtıldı.

Programa katılan Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Mehmet Yüzer, proje ile ilgili bilgi verdi. Yüzer, "Ortahisar  Belediyesi burada çok güzel bir hamsi şöleni tertip etmiş. Bizde iadeyi ziyarette bulunmak için bir bulgur festivali düzenlemek istiyoruz.Bizim bulgurumuz meşhur. Kızıltepe´de bulgurdan yapılan hemen her yemeğin orada sunulacağı, pilavların, kısırın orada sunulacağı bir organizasyon olacak.  Tabi ki sadece yemek kültürünü tanıtmak istemiyoruz. İlçemizin aynı zamanda müziğini ve folklorunu da Trabzonlu vatandaşlarımızın görmesini istiyoruz. Zaten belediyelerimiz arasında bir kardeşlik hukuku var. 26 Ekim Cuma günü saat 17´de Trabzon Ortahisar´da güzel bir organizasyon olacak diye düşünüyoruz. Aşçımız bize 15 bin kişi dedi.  Aşçımız Kızıltepe´nin tecrübeli bir aşçısı. Trabzonluları Kızıltepe´nin lezzetli ve besleyici bulgurunu tatmaya davet ediyoruz. Tabi Kızıltepe´mizin mercimek çorbasını da ikram edeceğiz. Bulgurdan olan 8 çeşit yemeğimiz, mercimekten olan yemeklerimiz olacak." dedi.

Trabzonspor Traftarlar Derneği Başkanı İbrahim Aydın kardeşlik projesinin mimarının İçişleri Bakanı Süleymen Soylu olduğunu söyledi. Aydın, soyluya katkılarından dolayı teşekkür etti.  Projenin Ortahisar Belediyesi,  Kızıltepe Kaymakamlı, Kızıltepe Belediyesi derneğimizin de katkılarıyla ve Artukbey sponsorluğunda ve Bedosan Bulgur bu organizasyonu destekliyor. Mardin Gönüllüler Derneği de bu projeyi destekliyor. Öğretmen evimizde Trabzon´da yapacağımız festivalin bir provasını kaymakamımıza sunduk.  Reyhani gurubumuz da oyna. 26 Ekim´de saat 17.00 bütün Trabzonluları bekliyoruz. Orada Trabzonlu yerel bir sanatçı olacak bizim de reyhani ekibimiz olacak. Çok güzel bir etkinlik ve kaynaşma olacak inşallah." diye konuştu.