Büro Memur-Sen den Hükümete çağrı

Gündem 17.10.2014 15:05:47 0
Büro Memur-Sen den Hükümete çağrı

Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT, 62. Hükümetten ve Başbakan Sayın Davutoğlu`ndan, kamu görevlilerinin taleplerinin sadece dikkate alınmasını değil, ivedilikle hayata geçirilmesini, ücret ve sosyal haklarının düzeltilmesini istedi.

Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT, geçtiğimiz günlerde yasalaşan Torba Yasayı eleştirdi. UNAT, "Ne yazık ki, 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle memurların haklarının gasp edildiği yetmiyormuş gibi, yeni çıkarılan Torba Kanun, hizmet kolumuzda yer alan kamu görevlilerinin beklentilerine maalesef karşılık vermemiştir. Prim gün sayısını doldurup, emeklilik yaşını bekleyen binlerce kamu görevlisi, Torba Kanun ile yine hüsrana uğradı. Disiplin cezası almış kamu görevlilerini ilgilendiren, beklenen ve konuşulan memur disiplin affıyla ilgili Torba Yasada hiçbir gelişme yok. Torba Yasanın hiçbir yerinde disiplin affından bahsedilmedi, memura disiplin affı maalesef başka bir bahara kaldı" şeklinde konuştu.

Ümit UNAT ikramiye ödenmediği halde 30 yıllık çalışma süresini tamamlayanlardan sosyal güvenlik primi kesintisi yapılmaya devam edilmektedir. Bu ise kesinti yapılırken 30 yıl sınırının uygulanmaması, ikramiye ödenirken 30 yıldan fazla sürenin dikkate alınmaması çelişkisini ortaya çıkarmaktadır. Bu nedenle, emekli ikramiyesinin ödenmesinde, 30 yıl sınırının derhal kaldırılmasını istiyoruz. 15 Ocak 2005`te görevde bulunan memurlara bir derece verilmişti. Ancak 2005`ten sonra göreve başlayan memurlara ek derece verilmedi. Emniyet ve silahlı kuvvetlerde görev yapan sivil memurların, toplu taşıma araçlarından tıpkı polisler gibi ücretsiz yararlanmasını istiyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerinde çalışan sivil memurların, diğer bakanlıklardaki memurların yararlandığı haklardan yararlanması gerekmektedir. Örnek olarak, 657 Sayılı Kanundaki 232. ve 233. Maddeler iptal edilmelidir. Avrupa İnsan Hakları ve Anayasa Mahkemesinin, sivil memurlarla ilgili vermiş olduğu, "Asker kişi değildir" kararının yasaya uygun hale getirilmelidir.

UNAT  "Hâkim ve savcılara kesenin ağzını açan Adalet Bakanlığı, ne yazık ki aynı hassasiyeti bakanlığın bel kemiğini oluşturan zabıt kâtibi, mübaşir, hizmetli, şoför, emanet memurları, veznedar, icra memurları, icra müdürleri, yazı işleri müdürü, bilgi işlem memurları ve teknik personellere gösterememiştir. İşte bu durum, çalışma barışını ve verimliliğini olumsuz yönde etkileyeceği açıktır. Her geçen gün mahkemelerin iş yükü fazlalaşmakta fakat adalet çalışanlarının ücretlerinde iyileştirme olmamaktadır. Adalet çalışanlarının almış olduğu ücretler erimiş, kamu çalışanlarına ek ödeme almayanlara yönelik yapılan iyileştirmelerden de ne hikmetse mahrum bırakılmıştır. Adalet çalışanları adeta unutulmuştur."

62. Hükümetten ve Başbakan Sayın Davutoğlu`ndan, önerilerinin sadece dikkate alınmasını değil, ivedilikle hayata geçirilmesini isteyen UNAT, "Haklı taleplerimize acil çözüm bekliyoruz. Bahane istemiyoruz. Eşitliğin sağlanması için olmazsa olmazlarımızın hayata geçirilmesini, ücret ve sosyal haklarımızın düzeltilmesini istiyoruz. Yeni Türkiye`de artık kemer sıkmak istemiyoruz. Yeni Türkiye`de eşitlik, adalet, hakkaniyet ve sorunlarımıza çözüm istiyoruz. Taleplerimiz yerine getirilmediği takdirde, sendika olarak, kamu görevlilerinin haklarını savunmak için her platformda mücadelemize devam edeceğiz" dedi.


Anahtar Kelimeler: