´Büyük Mardin Ailesi´ gala gecesinde buluştu

Televizyon Programcısı ve Yaşam Koçu Murat Çuhadar´ın kaleme aldığı "Yaşama Dokunanlar Mardin? Kitabının galası ve "Büyük Mardin Ailesi Buluşması" Mardin´de gerçekleşti.

2.05.2016 14:43:19 0
´Büyük Mardin Ailesi´ gala gecesinde buluştu

mardin AKM´de gerçekleştirilen buluşmada "Yaşama Dokunanlar Mardin? kitabın yazarı Murat Çuhadar ile kitapta portreleri bulunan Mardin´in tanınmış simalarının bir araya geldiği buluşma renkli görüntülere sahne oldu. 
Altı yıldır devam eden ve daha önce farklı şehirlerde düzenlenen etkinliklerle gerçekleşen ´Yaşama Dokunanlar Projesi´nin üçüncü ayağında Mardin´de halen hayatta olan ya da ebediyete intikal etmiş 200 Mardinliyi yaşama dokunan yönleriyle aktarıldığı "Büyük Mardin Ailesi Buluşması" Gala gecesinde aralarında Kimya dalında Nobel Ödülü´ne layık görünen Aziz Sancar´ın da aralarında bulunduğu isimlere Yaşam Boyu Onur ödülleri ile taltif edildi.
Artukbey Kahvenin sponsorluğu´nda düzenlenen geceye İstanbul Mardin Dernekler Federasyonu (MARDİNFED Başkanı İbrahim Biter, MASİF Başkanı Mehmet Aslan, İşadamları Ferhan Ademhan, Bedrettin Karaboğa, Yörenin ileri gelenlerinden Şeyh Abdurahman Kahraman, Şehmus Duyan, Ali Aslan ile kalabalık bir topluluğun hazır bulunduğu gecede zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

Projenin müellifi ve sahibi olan Yaşam Koçu Murat Çuhadar, 2009 yılında geliştirilen ?Yaşama Dokunanlar Mardin? projesi, 6 yıllık bir çalışma sürecinden beri devam ettiğini belirterek, Projede yer alan portrelerin makamları, siyasi görüşleri ve statülerine bakılmak sızın sosyal yaşama dokunuş yönleriyle irdelediklerini söyledi.
Geceye katılın ve kendileriyle ilgili izlenimleri tanıtım sunumu eşliğinde izleyen davetliler zaman zaman duygusal anlar yaşasa da gecenin sonunda Mardin müziği eşliğinde eğlenceli dakikalar yaşadı. 

Adanada görev yapan Mardin eski Halk Sağlığı Müdürü Uzm Dr. Nureddin Özdener, Mardin´in değerlerine sahip çıkarak, kendilerini bir kitapta toplama fikrini gerçekleştiren projenin fikir sahibi Murat Çuhadar´ı tebrik ederken, salonda bulunan hemşehrilerini 5 dille selamladı. 

"DÜNYAYA MODEL OLMAYA DEVAM EDELİM"

Salondaki davetlileri 6 dille selamlayan ve Mardinli olmakla büyük bir gurur duyduğunu kaydeden İstanbul MARDİNFED Başkanı İbrahim Biter ise, Her Mardinlinin birbirine daha fazla sevmesi gerektiğini vurgulayarak, "Mardinliler olarak, bir birimize daha fazla sahip çıkalım. Bir birimize daha fazla zaman ayırıp kardeşlik hukukumuzu daha fazla derinleştirelim. Başarılı ve güzel çalışmalarla adımızı duyuralım, Tıpkı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kendi içinde yaşadığı dillerin ve dinlerin kardeşliğiyle bütün Dünya´ya model olmuş şehrimizin güzelliklerini paylaşarak büyütelim" diye konuştu.

YAŞAM BOYU ONUR ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Gala gecesinde; Mardinli İşadamları Ferhan Ademhan, Zeynel Abidin Erdem, Süleyman Bölünmez, İbrahim Biter, MASİF Başkanı Mehmet Aslan, Bilim Adamı Aziz Sancar, Şeyh Abdülrahman Kahraman, Rahmetli Siniki Aşireti lideri Şakir Duyan adına oğlu Şeyhmus Duyan, Rahmetli Süleyman Amak adına torunu Süleyman Amak, Rahmetli Abdulkadir Falay adına Fılay Kalay Ve Mardin USTAD Başkanı Ahmet Akgül gala gecesinde ödül alırken ayrıca Mardin tarihine imza atmayı başarmış ve Kitapta yer alan çok sayıda işadamı gala gecesinde ödül aldı. Ödül törenin ardından Gala gecesi Mardin Reyhani grubunun müziği ile devam etti.

 
Yaşam Koçu Murat Çuhadar, kaleme aldığı "Yaşama Dokunanlar Mardin? Kitabını okuyucuları için imzaladığı gecede Reyhani Müzik Grubu, Mardin ezgilerini icra ettiği gecede davetlilere güzel bir gece yaşattı.