Büyükşehir Belediyesi 2020 yılında ihtiyaç sahiplerinin yanı başında oldu

Mardin Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı ile 2020 yılı içerisinde yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye sahip çıkarak ihtiyacını giderdi.

Gündem 29.12.2020 10:53:00 0
Büyükşehir Belediyesi 2020 yılında ihtiyaç sahiplerinin yanı başında oldu

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, sosyal belediyecilik anlayışı ile 2020 yılı içerisinde kadın, çocuk, yaşlı, engelli tüm ihtiyaç sahiplerinin yanında oldu. İbadethane, hastane ve PTT gibi sosyal ihtiyaçlarını gideremeyen engelli vatandaşlarımızın yanı başında olarak özel tasarlanmış araçla ihtiyaçları giderildi. Sosyal inceleme neticesinde onlarca vatandaşa tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirildi. Özel gereksinimli onlarca çocuğa sürpriz doğum günü düzenleyerek sevinçlerine ortak oldu. Binlerce öğrenci ilk defa buz pistiyle tanıştı. Öğrencilerin çamaşır yıkama derdinden kurtararak binlerce öğrenciye hizmet etti. Şehit yakını ve gazileri unutmayan Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde nerede bir şehit yakını ve gazi varsa ziyaret edip sorun ve sıkıntılarını dinledi önerilerini not aldı, ihtiyaçlarını giderdi.  

Bu kapsamda Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı 2020 yılı içerisinde Alo 153 hattına 171 bin 996 çağrı geldi. Bu çağrılar doğrultusunda yapılan sosyal incelemeler neticesinde ihtiyaç sahibi vatandaş ve aileler belirlendi. 2020 yılı içerisinde 9 bin 400 çocuk Kulüp Başak’ın spor aktivitelerinden faydalanırken: “25 bin öğrenci buz pisti, 500 vatandaşa öz bakım, 3 bin 87 ihtiyaç sahibi vatandaşa gıda dağıtımı, bin 285 öğrenci giysi yıkama merkezi kayıt oldu, 81 bin parça giysi yıkandı, 760 Hoşgeldin Bebek Projesi, MBB İhtiyaç Merkezin yaklaşık 2 bin kişiye 13 bin parça mont, oyuncak, atkı, ayakkabı, giysi dağıtıldı.”

Doğum günü,  cami temizliği, tekerlekli sandalye, ibadethane ulaşımı, psikolojik danışmanlık, şehit yakını ve gazi ziyareti, evde temizlik gibi birçok kalemde ihtiyaç sahibi vatandaşımıza sahip çıkıldı.