Büyükşehir Belediyesinden Sürüş Güvenliği İçin Çalışmalar

Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde trafik akışının güvenliğini sağlamak için cadde ve kavşaklarda bordür boyama ve solar yol butonu montaj çalışmalarını sürdürüyor.

Gündem 24.11.2023 22:10:00 0
Büyükşehir Belediyesinden Sürüş Güvenliği İçin Çalışmalar

Trafik akışının güvenli ve huzurlu bir şekilde sağlanması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Kent genelinde yaya ve trafik güvenliği için cadde ve sokaklarda özellik okul bölgelerinde güvenlik ikonları ile yol çizgi çalışmaları gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığına bağlı ekipler, Mardin-Midyat güzergahı, Otogar-Kamor Millet Bahçesi güzergahı, İstasyon Mahallesi-Mardin güzergahı, Mardin-Diyarbakır güzergahında bulunan kavşak ve orta refüjlerin görünürlüğünü artırarak sürüş güvenliğinin sağlanması amacıyla bordür boyama ve solar yol butonu montaj çalışmaları gerçekleştirdi.

Elektriğe ihtiyaç duymadan güneş ışığı olduğu sürece kendisini şarj edebilen solar yol butonu, gün batımıyla birlikte devreye girerek aralıklarla ışıma yaparak trafik akışına yardımcı olur.

Çalışmaların ardından özellikle solar yol butonu trafik akışının yönlendirilmesine büyük katkı sağlarken kavşakların görünürlüğünü artırdı.