Çakar Amerika Saldırılarıyla İlgili Açıklama Yaptı

Yaşam 29.09.2014 09:16:55 0
Çakar Amerika Saldırılarıyla İlgili Açıklama Yaptı

Kızıltepe Çev-Gön Başkanı Menduh Çakar, Amerika`nın Işid`ı Vurmasına Açıklık Getridi.

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, son günlerde Amerika`nın Işid`e yaptıkları saldırılarına açıklık getirdi.

Çakarın açıklamasını aynen yayınlıyoruz;

 AMERİKA İŞİDİ VURMUYOR ADETA DÜNYA İLE ALAY EDİYOR!

 Amerika Türkiye ve Kürtlerle Domino Taşı Gibi Oynuyor.

       Amerika`ya son günlerde herkes kurtarıcı gözüyle bakıyor ancak aslında televizyonlarda ve paylaşım sitelerinde Amerika`ın vurduğu hedefler İşid`e ait boş kamyonetler ve boş binalardan başka bir şey değil.

        Bunun asılsız olduğunu düşünenler elbette olacaktır. Peki siz şimdiye kadar Amerika`nın vurduğu yerlerin nereler, hangi karargahlar hangi karakollar olduğunu ve kaç İşid militanın öldürüldüğünü paylaşan bir haber ya da yazı gördünüz mü? Bu kadar yer bombalayan Amerika nasıl oluyor da İşid`in ilerlemesini durduramıyor ve İşid Türkiye sınırına yakın yerlere bayrağını rahatlıkla nasıl dikebiliyor?

        Aslında asıl mesele açıkça ortadadır. Amerika girdiği her yerde olduğu gibi bu sefer de Kürtlerle İşid`i ve Türkiye`yi birbirine kırdırıp zayıflatarak yeni bir rejim getirmeye çalışıyor ve buralara da hakim olup kuracağı tampon bölgeyle kendi borusunu öttürmek istiyor. Şu ana kadar bu planında başarılı olan Amerika, Kürtler ile İşid`i çatıştırmakta Türkiye`yi de bu bataklığa sürüklemek üzere çirkin planlar kurmaktadır.

        Son günlerde Kobane de yaşananlar bu planların delilidir. Amerika bir taraftan Kürtlerle İşid`i vuruduruken diğer taraftan da entrikalarla çok iyi ilerleyen barış sürecine gölge düşürecek faaliyetlerle süreci zayıflatmakta Türkiye`yi de yavaş yavaş zayıflatarak şavaşa sürüklemektedir. 

        Tahminimizce Amerika ve emperyalist güçler şu anki bölgede ne bir İşid`e ait İslam devleti ne de bir Kürt devletinin kurulmasına izin vermeyecektir. Esad`ın durumu da zaten ortadadır. Anlayacağınız her şey Amerika`nın egemenliğinde planlaşmış bir şekilde ilerlemektedir.

        Bir başka  tehlike de İsrail olarak göze çarpmaktadır. Sessiz duran İsrail pusu kurmuş beklemektedir. Şu anki kaos ortamı devam ederse İsrail, Irak ya da Suriye`de ikinci bir İsrail devleti kurulacaktır ki bu Amerika ve emperyalist güçler ile Yahudi lobisinin çirkin bir siyasetidir.

        Kurnaz Amerika öyle bir düşmanca politika uygulamaktadır ki savaşan taraflar aynı dinden olmasına rağmen hunharca birbirini öldürmekte İşid denilen insalık dışı hareketleri olan bir grup göz kırpmadan her türlü işkence ve insanlık dışı faliyeti yapmaktadır. Amerika bu kargaşada her iki tarafa düşünme fırsatı bile vermeden planlarını uygulamaktadır.

        Binlerce yıllık tarih açıkça göstermektedir ki içinde Amerika,İsrail ve dolayısıyla da Yahudi lobisinin olduğu bir ortamda mazlum insanların huzurlu bir şekilde özgürlüklerine kavuşmaları imkansızdır. Tarihte bu durumun onlarca örneği mevcuttur ki en yakın örneği Irak ve yaşananlardır.

        Özgürlük, hak,hukukun olduğu mazlum insanların mutlu bir şekilde yaşadığı bir ortamın olması Amerika ve İsrail`in ve yandaşlarının olduğu bir dünyada imkansızdır. Böyle bir ortam silah patronlarının işine gelmeyecektir. İşin ucunda bir de zengin petrol yataklarının olduğunu da düşünürsek bu durumda özgürlük ve adaletin olduğu bir ortam hayalden öteye geçemeyecektir.

        Dileğimiz odur ki yukarıda saydığımız kötü emelller ve kötü zihniyetin çabaları kısa sürecek ve başta yöre insanları olan Kürt,Türk ve Araplar olmak üzere tüm insanlık özledikleri huzura ve özgürlüğe en kısa zamanda kavuşacaktır.

        Ayrıca inanıyoruz ki her türlü engele ve provakasyonlara rağmen Kürt sorununa kalıcı çözüm getireceğine inandığımız Barış Süreci 2014-2015 yılları içerisinde de devam edecek ve istenilen şekilde başarıya ulaşacak ve emperyalist güçler istediklerini elde edemeyecektir. SAYGILARIMLA...

 

 

 

 

 

 


Anahtar Kelimeler: