Çakar DEDAŞ açıklamalarına tepki gösterdi

Çev-Gön Derneği başkanı Çakar DEDAŞ`ın açıklamalarına tepki gösterdi.

Gündem 7.09.2014 13:57:05 0
Çakar DEDAŞ açıklamalarına tepki gösterdi

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği başkanı Menduh Çakar "DEDAŞ" sözcüsü Gökay Üstün`ün açıklamalarına sert tepki gösterdi.

DEDAŞ sözcüsü Gökay Üstün`ün yaptığı açıklamanın kabullenemeyecek bir açıklama olduğunu ileri süren Çakar, “Üstün, sanki arkasında karanlık bir gücü almış gibi Bölgemizi rencide edici açıklamalarıyla kaçak elektriği bahane ederek çiftçi ve vatandaşlara tehdit savurarak hırsızlıkla suçlamakta.

Üstün’ün açıklamasından anlaşılacağı gibi Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanın açıklamalarından aldığı cesaretle hareket ederek, ya DEDAŞ’ın istediğini yaparsınız yada bölgeye yatırım gelmez istihdam sağlanmaz diyor, bu bölge halkınının mağduriyetini gözardı ederek hiçe saymak anlamına geliyor.” Diyen Çakar DEDAŞ sözcüsü Gökay Üstün`e sert tepki göstererek, “Sayın Gökay Üstün, haddinizi aşıyorsunuz. Sizleri şiddetle kınıyorum. Bölgede Çiftçilerden hariç bölgenin esnafı var memuru var, fakir fukarası var, hiç tarlası toprağı olmayan insanlar var.

Çiftçilere yapılan mağduriyet yetmiyormuş gibi; Bu insanların sorunlarının çözümü ne olacak tarlaları yok, kuyusu yok, bu bölge halkını muhatap almadan çözüm üretmeden rencide edici açıklamalar yapıyorsunuz.” Ifadelerine yer veren Çev-Gön Başkanı Çakar, DEDAŞ’ın Vatandaşa yeterli ve kaliteli hizmet vermek yerine kalitesiz malı en pahalıya satma mantığı ile hareket ettiğini belirterek, “Niye eksiklerinizi sıralamıyorsunuz? 20-30  yılık malzemeleri, hatları, trafoları yenilemiyorsunuz, dalgalanmalara çözüm bulmuyorsunuz. Ondan sonra kendi enerji kayıplarınızı vatandaşa kaçak olarak mal ediyorsunuz.

Son yıllarda binlerce çiftçinin dalgıçları, vatandaşın elektronik malzemeleri bu dalgalanmalardan dolayı yandı. Vatandaş Elektrik dalgalanma ve kesilmelerden mağdur  oldu. Şirket niye halkın bu mağduriyetini görmemezlikten geliyor.

Tek söylemeniz bölge halkını kaçak elektrikle suçluyorsunuz. Şimdi "DEDAŞ" yetkililerine  sesleniyorum;

Bu bölge halkından  bu yıl kaç kişiye kaçak elektrik  kullanımı  dolayısıyla ne kadar ceza kesip ne kadar para aldınız onuda açıklayınız. Bizler Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği olarak bu son açıklamanızı şiddetle  kınıyor, sizi Allah`a havale ediyorum.” Dedi.