Çakar: Roboski katliamının sorumluları dışarıda

Kızıltepe Çev-Gön Başkanı Menduh Çakar Roboski katliamını kınadı.

Gündem 29.12.2014 07:59:59 0
Çakar: Roboski katliamının sorumluları dışarıda

Kızıltepe Çev-Gön Başkanı Menduh Çakar Roboski katliamını kınadı.

Kızıltepe Çevre Gönülleri Derneği Başkanı Menduh Çakar 28 Aralık 2011`de Roboski`de (Uludure`de) 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan katliamı kınadı.

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar`ın basına yaptığı açıklamasını aynen yayınlıyoruz;

Roboski katliamının sorumluları dışarıda

28.12.2011 SAAT 21.37`DE ROBOSKİ`DE NE OLDU?

Savaş uçakları, bombalarını yağdırırken hedeftekiler kimlerdi, duyulan ölüm çığlıkları kime aitti? O çığlıklar birkaç kuruş için canını ortaya koyan masum insanların çığlıklarıydı.

Dinleri, toprakları, dilleri neydi?

Onlar farklı bir dinden, ülkeden ya da ırktan olanlar değildi. Onlar Müslüman olan Türkiye`de yaşayan aramızdan çıkmış kardeşlerimiz, abilerimiz, çocuklarımızdı.

Peki ya bu katliamı yapanlar kimlerdi?

İsimleri söylemeye gerek yok onlar da biz de onların kim olduğunu çok iyi biliyoruz.

Çağrımız gözünü kırpmadan 34 masum cana gözünü kırpmadan kıyanlaradır. Roboski bir insanlık aybıdır ve tarih sizi ve yaptıklarınızı asla affetmeyecek. Gün gelecek devran dönecek bunların hesabını herkesin önünde vereceksiniz.

Ancak o gün gelene kadar sürdürülmeye çalışılan Barış ve Özgürlük çalışmaları kısacası özlenen kardeşlik ortamı için verilen çabalar dikkate alınmalı, Barış Süreci baltalanmamalıdır.

Roboski insanlık için artık bir milat bir semboldür. Tarih ilerlediği her anda bu kara lekeyi unutmayacak bu kıyıma şahit olanlar da bunu unutturmayacaktır.

ROBOSKİ de ölen daha doğrusu şehit olan tüm kardeşlerimizi unutmayacağız unuturmayacağız kardeşlerimize Allah`tan rahmet yakınlarına sabır diliyoruz. Onları saygıyla anıyoruz.