Camiler ve Din Görevlileri Haftası...

Her yıl 13-19 Ekim tarihleri arasından kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Mardin Müftülüğü çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Yaşam 13.10.2014 15:54:30 0
Camiler ve Din Görevlileri Haftası...

Camilere dikkat çekmek, yeni bir tertip ve düzen vermek maksadıyla düzenlenen Camiler Haftası bütün yurt genelinde kutlanacak.

Toplu ibadet yerleri olan camilerin ve çevresinin umumi bakım ve temizliğini yapmak, vatandaşlar arasında birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının yaygınlaşmasını sağlamak, dini ve milli bütünlüğü canlı tutmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı`nın onayı ile 1986 yılından itibaren 01-07 Ekim tarihleri arasında ‘Camiler Haftası’ olarak kutlanmakta. Yine Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2003 yılındaki bir onayı ile haftanın ismi ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ olarak değiştirilmiştir.

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası 2011 yılında ‘Cami ve Çocuk’, 2012 yılında ‘Cami ve Engelli’, 2013 yılında ‘Cami- Kadın ve Aile’ ana teması ekseninde etkinliklerle kutlanmıştır. Bu konular ile ilgili kamuoyunda farkındalık oluşturulmuştur. Bu yılın teması ‘Cami ve Gençlik’ ve sloganı ise ‘Geç Kalma Genç Gel’dir.  Camilerde kütüphane oluşturulması, kitap dağıtımı, konferans ve paneller, toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik etkinlikler, cami onarım ve temizliği, organ ve kan bağışı kampanyaları, ödüllü şiir ve kompozisyon yarışmaları, radyo ve TV programları, spor aktiviteleri hafta münasebetiyle gerçekleştirilecek faaliyetler arasında yer almaktadır. Bunlara ek olarak hafta içerisinde hayırsever vatandaşlara plaket verilmekte, personelimiz arasında; Hafızlık, Kur’an’ı Kerim ve ezanı güzel okuma, hutbe ve şiir yazma gibi yarışmalar düzenlenmekte,  haftaya özel hutbe okunmakta, vaazlar verilmekte ve Kur’an-ı Kerim ve mevlit programları tertip edilmektedir.” dedi.