Cemil Aydoğan Mardin´in su sorunu ile ilgili açıklamada bulundu

Gazeteci Yazar ve Barış Aktivisti Cemil Aydoğan, ?Mardin il ve ilçelerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı´na bağlı bulunan, MARSU tarafından halktan normalin çok üstünde yüksek bir su faturası çıkarmaktadır.? dedi.

Gündem 12.10.2020 17:25:18 0
Cemil Aydoğan Mardin´in su sorunu ile ilgili açıklamada bulundu

Gazeteci Cemil Aydoğan, ?Basın kurumları olarak bize gelen bilgilere göre, su ile ilgili vatandaşın fahiş bir fatura talebiyle muhatap olduğuna tanık olmaktayız. Bundan iki üç yıl önce 20-30 lira olan su ücretlerinin 90-100 lirayı geçmesi, halkımızı hayal kırıklığına uğratmıştır.? diye konuştu.

Aydoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

?Kızıltepe´de  halkın yaklaşık olarak yüzde 50 sinin kendi su ihtiyaçlarını kazdıkları artezyen kuyularında karşılıyor. Bu insanlara gelen faturalarda, diğer fahiş faturalar ile aynı ödeme kıstaslarına bağlı tutulmaktadır.

Mardib Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş´tan adalete dayalı olmayan, bu su faturalarının, diğer bölge ileri ile emsal tutularak makul ve vicdani bir ödeme sisteminin hayata geçirilmesini istiyorum. Engin bir idari tecrübe sahibi ve hizmetkâr olan, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Mahmut Demirtaş´ın bu sorunu halledeceğine, inanıyorum.?