CEMİL AYDOĞAN MİLLETVEKİLLİĞİ ADAYLIĞI İLE İLGİLİ YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Barış aktivisti ve Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti başkanı Cemil Aydoğan seçimler ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Politika 22.05.2018 14:59:06 0
CEMİL AYDOĞAN MİLLETVEKİLLİĞİ ADAYLIĞI İLE İLGİLİ YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

?Ülkemizde akan kanı durdurmak, barışa katkı sunmak amacıyla7 yıl aradan sonra yeniden Ak Parti´den Mardin milletvekilliğine aday adayıoldum.

Ancak bir aktivist olarak siyasal alanda hiç tavizvermediğim Kürt sorununu çözmek amacıyla Mezopotamya,Anadolu ve Trakyacoğrafyalarına barış ve kardeşliği getirmek amacıyla bu ülke içinde anadildeeğitim, kimlik ve kültürel haklarıyla beraber, PKK´nin silahlarını uluslararası barış kurumlarına teslim edilmesinin sağlanması ve FETÖ dışında tümsilahlı güçleri kapsayan bir genel affın ilan edilmesi vazgeçilmeyen taleplerimarasında yer almaktadır.

Bu taleplerimden Sayın Cumhurbaşkanı ve devletyetkililerinin de haberleri vardır ancak birileri beni bu demokratiktaleplerimle kabul etmediler. Bu taleplerime duyarlı halkımızın değerlidestekleriyle onurumla, cesaretle dimdik ayakta olduğumu belirtmekte yarargörüyorum. Birileri beni milletvekili yapmayabilirler. Ancak ülkemizde veuluslar arasında en fazla insan hakları ve barış ödüllerini alan barışaktivisti sıfatımı elimden alamazlar.

Bu tarihi vakanın herkes tarafından bilinmesinde yarargörüyorum.

Ortadoğu halklarını kana bulayan emperyalist ve kapitalistsistemin Türkiye ve İran ile benzeri ciddi projeleri  vardır. Bu projeleri devredışı bırakmak için ülke halklarının kendi demokratikve kültürel haklarıyla beraber ülke birliğini esas alan barış içinde bir ülkeolmasıyla mümkündür.

Seçimler ile ilgili projeleride gayet açıktır. Cumhur ittifakındasamimi olan Erdoğan´ı Turancı (Irkçı) bir ittifak cephesine mecbur bırakmıştır.Karşısında ise Millet ittifakı adı altında Kemalist,Ergenekon ve Turancılarınsadece Erdoğan´ı devirmeyi amaç eden hetrojen bir yaklaşım vardır. Bu iki nehirarasında muhtemelen HDP´ninde baraj altında kalma ihtimali vardır.

Bu ülkede vatanseverlik ile alakası olmayan turancı (ırkçı)Kemalist, Ergenekon ve FETÖ gibi terör örgütlerinin içinde olduğu bir cepheninTürkiye Cumhuriyeti ülkesinde birlik ve beraberliği getirmesi mümkün değildir.Allah ülkemizi bu emperyalist sistemler ve ülkemizdeki alçak taşeronlarındanmuhafaza etsin.

Barışa katkı sunan ve aday adaylığım ile ilgili bana destekveren 2010 tarihinden şimdiye kadar kanaat önderi sıfatıyla beni kabul edenTürkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN´a , Irak KürdistanDemokrat Partisi Genel Başkanı Sayın Mesut BARZANİ´ye, Irak Kürdistanı EskiParlemento Başkanı Sayın Kemal KERKUKİ´ye, Selahaddin Üniversitesi TarihProfesörü Sayın Musa KAVAL´a, Ekopolitik Başkanı Sayın Tarık ÇELENG´e barışakatkılarından dolayı kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Aday adaylığımsüresinde bana her nevi desteği ve teveccühü veren Ak Parti Mardin İl/İlçeteşkilat başkanlarına, Ak Parti Mülakat Komisyonu Başkanı Sayın Mahir ÜNAL´a,Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Onursal Başkanı, Hububat Ticaret Merkezive Zahireciler Derneği Başkanı Sayın Mehmet Şerif ÖTER´e, Güneydoğu GazetecilerCemiyeti Başkanı Sayın Mehmet Veysi İPEK´e, Şanlıurfa Gazeteciler CemiyetiBaşkanı Sayın Tahir GÜLEBAK´a, Adıyaman Komagene Gazeteciler Cemiyeti BaşkanıSayın Hacı BOZKURT´a, Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı SayınAbdulkadir ÜRÜNDÜ´ye, Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Mehmet HalitSOLHAN´a, Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kuruluna ,Mardin Basın İlanKurulu İl Müdürü Sayın Adnan GÜNBEGİ´ye ve aday adaylığı süresince beni ikisefer canlı yayına konuk eden RUDAW TV Program sorumlularına ayrı ayrı teşekkürediyorum.?


Sosyal medya üzerinde facebook, twitter ve websiteleri üzerinden binlercebeğeni, destek yorumları ve paylaşımları yapan, Cemil AYDOĞAN kimdir?Özgeçmişini beğenen 497 000 kardeşlerime de  ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İlgili olanherkese en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum.