Cemil Aydoğan CHP’nin Kızıltepe adaylığı teklifi için ne dedi?

Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Barış Aktivisti ve Gazeteci Yazar Cemil Aydoğan, CHP İl Başkanlığının kendisine partileri için Kızıltepe İlçe Belediye Başkanlık adaylığını teklif ettiğini söyledi.

Politika 2.02.2024 21:23:00 0
Cemil Aydoğan CHP’nin Kızıltepe adaylığı teklifi için ne dedi?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağı merak konusu olurken Cemil Aydoğan’dan önemli bir açıklama geldi.
Karara ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Aydoğan, “Mardin’de iki dönem milletvekilliği yapan ve şu anda CHP Mardin İl Başkanı olan sayın Mahmut Duyan bana Kızıltepe belediye başkan adaylığını teklif etti.” dedi.

“Bazı kurumlarda bu teklife destek verdi.” diyen Aydoğan, “Bu teklifi öncelikle akraba önderleri ile görüşmem gerektiğini söyledim. 2009 Belediye seçimlerinde bana maddi manevi her nevi desteği veren akrabalarım bazı sıkıntıları söylerken yine oybirliği ile arkamda durduklarını söylediler. Ve taktiri bana bıraktılar. İşte gerçek akrabalık buna denir. Kendilerine tüm kamuoyu önünde teşekkür ediyorum.” açıklamasını yaptı.

Kararını gerekçeleriyle anlatan Aydoğan, “Ben de bazı sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri arkadaşlarımla bu kararın değerlendirmesini yaptık. Sonuçta sayın Ahmet Türk’ün gençlik döneminden beri hukukumuzun olduğu bir ağabeyimizdir. Sayın Abdullah Erin’de saygı ve sevgimizin olduğu bir kardeşimizdir. Bu kritik seçim ortamında bu adaylık süreci ile bu iki insanın mağlubiyet veya galibiyet sorumlusu olmanın doğru bir karar olmadığı görüşünde karara vardık. Ve ben de bir Barış Aktivisti sıfatıyla bu adaylık teklifi ile bana onur veren Mahmut Başkana teşekkür ediyorum. Kendilerine en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Siyasi yaşamında başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.