Cemil Aydoğan'dan taziye yemekleri ile ilgili yeni açıklama

Gazeteci yazar ve Anadolu gazeteciler cemiyeti başkanı Cemil Aydoğan, taziye yemekleri ile ilgili Vali Tuncay Akkoyun ve sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunarak bir açıklama yaptı.

Gündem 2.12.2023 10:54:00 0
Cemil Aydoğan

Aydoğan şunları söyledi: "Bundan yaklaşık 10 yıl önce Gırbel(Çakır) köyünde alınan bir kararla Taziye süreleri 3 güne indirildi.

Alınan bu doğru karar

Amereka, Xelecan ve Kikan aşiretlerinde uygulamaya geçti.

Ardında tüm Mardin ilinde doğru bir gelenek olarak hayata geçmesi sağlandı.

Bundan üç buçuk yıl önce dönemin Mardin Valisi Mustafa Yaman il ve ilçe müftüleri kanaat önderleri ve Stk başkanları önderliğinde taziye yemeklerinin kaldırılma girişiminde yüzde 90 civarında bir başarı sağlandı.

Üç yıllık bir pandemi süreci hayata geçen bu taziye yemeklerinin programınıda sabote ederek sil baştan geçmişte yaşanan zihniyete geri dönüşün

yeniden hayat bulmasına neden oldu.

Bugün itibariyle Yeniden Gırbel(Çakır) Cumük(Otluk) ve Dühel(Çanaklı) köy muhtarları geçmişte Mardin Valiliğinin taziye yemeklerinin kaldırılması komisyonunda yer alan gazeteci yazar ve Anadolu gazeteciler cemiyeti başkanı Cemil Aydoğan'ın yer aldığı heyet sözcülüğünde Kızıltepe ve Mardin halkının yararına insani ve vijdani bir karar alma gereğini duymuşlardır.

Alınan bu kararla bu üç akraba köy bu süreden sonra taziye yemeklerinin ortadan kaldırılması yönünde ortak bir karar almışlardır.

Sadece çay kahve ikramından sonra il dışından gelen misafirlere taziye sahibinin evinde yemek ikram edilecektir.

Adalet ve vijdan muhasebesine dayalı olan bu kararın başta ilçemiz Kızıltepe ve Mardin Büyükşehir ve ilçelerde hayata geçmesi dileğiyle tüm sorumlu insanları destek vermeye davet ediyoruz.

Cemil AYDOĞAN

Heyet üyesi ve sözcüsü Gazeteci yazar ve Anadolu gazeteciler cemiyeti başkanı

Heyet üyesi

Celal AYDOĞAN

Girbel (Çakır) köy muhtarı

Heyet üyesi Celaddet AYDOĞAN Cumük(Otluk) muhtarlığı adına

Heyet üyesi Abdulhalim Akman Dühel(Çanaklı)

Köy muhtarı"