Cengiz Demirkaya: Kızıltepe çevreyolu proje onayımız çıktı

AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, Kızıltepe çevreyolu ile ilgili konuştu. Demirkaya, "Biz onun projesinin onayını aldık. 2019 yılı içerisinde bunu sürekli gündeme taşıyacağız. 2020 bütçesinde uygunluğu inşallah iyi bir baskıyla alınır ve bunu

4.01.2019 13:16:52 0
Cengiz Demirkaya: Kızıltepe çevreyolu proje onayımız çıktı

SELMAN GÜNEŞ

AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya Kızıltepe Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Gündeme ilişkin açııklamalarda bulunan Demirkaya Kızltepe çevreyolu ile ilgili müjdeyi verdi. Demirkaya: "İpek yolu ile ilgili 36 kilometrelik Kızıltepe çevreyolunun proje onayını bitirdik. Dosyasını ulaştırma bakanlığımıza ulaştırdık. Bu proje içerisinde Mardin çevreyolu da var. Bunun tapulaştırma, kamulaştırmanın bir maliyeti var. Bu daha projemizin onayı çıktı. Yani kabul ettirdik. Buraya bir çevreyolu şarttır. Biz çevreyolunun onayını veriyoruz, projesi de şudur. Projemizin bütçe onayı çıktı. Bir işi bütçenin içerisine koyabilmen için onun projenin onayının alınması lazım. Biz onun projesinin onayını aldık. 2019 yılı içerisinde bunu sürekli gündeme taşıyacağız. 2020 bütçenin uygunluğu inşallah iyi bir baskıyla alınır ve bunun takvimi ortaya çıkar." dedi.

 

Zergan Deresinde gondollar

Zergan Deresi ile ilgili bir hayalinin olduğunu söyledi. Demirkaya şunları söyledi: "Büyük bir projeyi Kızıltepe´ye kazandırmanın hayalimiz var. Hükümetimizin ana akımları içerisinde ´millet bahçeleri´ projesi var. Milletin bahçesi denilince iki ağaç ve tabura diye algılanabilir ama bu öyle değil. Bu projenin içerisinde sosyal bir dönüşüm vardır. Kızıltepe´nin yukarıdan fotoğrafını çektiğimzde 17 kilo metrelik bir zergan hattı vardır. Bu hat şehrimizi ikiye ayıran bir hattır. Bu hat kıvrımları ile birlikte şehrin gettolaşmış noktalarına dokunabiliyor. Orada şehrin zenginleşeceği bir projeye kavuşturulursa eminim şehir hem sosyolojik anlamda hem de kentlilik kimliğini kazanmak açısından çok hızlı bir zaman içerisine girer. Ve şehir çok hızlı bir sınıf atlar. Yani Zergan´da biz suyu hayal ediyoruz, su içerisinde godolları hayal ediyoruz. Sağlı sollu koşo yolları, park kafe, düğün salonu, sanatsal etkinliklerin yapılacağı mekanları fiki olarak çevre ve şehircilik bakanlığı komisyonumuzda gündeme getirdik. Arkadaşları davet ettik ve bu konuda sözlü destek aldık. Bu proje gerçekleşecek mi? Gerçekleşecek ama bu gübü büyük bir proje 1-2 yılda hemen yapılmaz. Ama birlikte biz orayı inşa edeceğiz. Biz bunu bür bütün olarak dile getireceğiz."