Cengiz Demirkaya´dan Kandil mesajı

AK Parti Mardin Milletvekili, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Cengiz Demirkaya, Mevlit Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

28.10.2020 12:01:41 0
Cengiz Demirkaya´dan Kandil mesajı
 
Demirkaya mesajında;
Kandiller; öze dönüşün, Yüce Yaratanımıza yürekten yakarış ve yönelişin, günahlarla kirlenmeye yüz tutmuş gönüllerimizi arındırmanın,  kalp gözümüzü açıp gönül dünyamızı temizlemenin fırsatı olan, nefsin yanıltıcı arzu ve isteklerinden uzaklaşmanın imkânlarını sunan kutlu zaman dilimleridir.
İşte Mevlid Kandili de insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan rahmet elçisi Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir.
Diyanet İşleri Başkanlığının 2020 yılı Mevlid-i Nebi Haftası temasını ?Peygamberimiz ve Çocuk? olarak belirlemesi sebebiyle Allah tarafından bahşedilen nimetlerin en değerli ve sevimlisi olan çocuklarımız; Kur´an´ın ifadesiyle ?göz aydınlığı´, emanetlerin en hassası, varlığı ve yokluğu ile imtihan vesilesi olunan bir nimettir. Bu sebeple çocuğa verilen emek, aslında toplumun geleceğine yapılan en büyük yatırımdır.
Günümüzde pek çok çocuk, barınma, beslenme, sağlık, eğitim gibi en temel haklarından mahrum kalmaktadır. Pek çok çocukta hak ettiği ilgiyi alakayı ve de eğitim desteğini bulamadığı için ya terör örgütlerinin kucağına düşmekte, ya zararlı alışkanlıklara adım atabilmekte ya da eğlendirirken zehirleyen, sahte zaferlerle saatlerce meşgul eden bağımlılıklara maruz kalabilmektedir. Bizler çocuklarımızın bu mecralara sürüklenmemesi için onlara gerekli hassasiyeti göstererek Kur´an-ı Kerimin ve Kutlu Peygamberin sünneti ışığında yetişmeleri için gayret göstermeliyiz. Yüce Rabbimizin bizlere emaneti olan çocuklara sahip çıkmak, onların korunması ve sağlıklı bir şekilde yarınlara hazırlanması için çözüm üretmek hepimizin görevi olmalıdır.
Onlar, ?Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allah´a karşı gelmekten sakınanlara önder eyle´ derler.( Furkan Süresi, 25/74)
Bu duygu ve düşüncelerle, Mevlit Kandilimizin bütün Müslümanlara huzur getirmesini, kardeşlik bağlarımızın güçlenmesine ve bütün insanların onurlu bir şekilde yaşamasına vesile olmasını Cenab-ı Allah´tan temenni ediyor, tüm Mardinli hemşehrilerimin ve İslam âleminin Mevlit Kandilini kutluyorum.

Anahtar Kelimeler: Cengiz Demirkaya Kandil mesajı