Cengiz Demirkaya: Sulama şebekelerinin tamamlanması halinde elektrik sıkıntısı ortadan kalkacaktır

AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, “Mardin sınırları içerisinde yer alan ve inşaatı devam eden 4 projenin bitirilmesi için yaklaşık 1 milyar TL’ye ihtiyaç duyulmaktadır.” dedi.

Politika 11.12.2020 21:37:00 0
Cengiz Demirkaya: Sulama şebekelerinin tamamlanması halinde elektrik sıkıntısı ortadan kalkacaktır

TBMM’de 2021 yılı bütçesi görüşmelerinde konuşan  AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, “2003-2019 döneminde GAP’a yaklaşık 138 milyar TL kaynak ayrılmış ve bu kaynağın yüzde 89’u nakdi gerçekleşmeyle 123 milyar TL’sini yatırıma dönüştürmüştür.  Yapılan bu yatırımlar ile bugüne kadar 19 baraj ve 14 hidroelektrik santrali tamamlanmıştır. Yapılan barajlarda toplanan suyun Mardin’in bereketli toprakları ile buluşması içi Şanlıurfa- Mardin arası 221 kilometre uzunluğunda ana sulama kanalı bitirilmiştir. Mardin merkez, Derik, Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerimizde arazilerin sulanabileceği Mardin Derik  depolama alanı inşaatı bitmek üzere olup fiziki gerçekleşmesi ise yüzde 86’dır.  Bu depolama alanı için 360 milyon TL harcanmıştır. Bu sayede yıllık sadece net 324 milyon TL net gelir artışı ile çiftçilerimizin cebinde kalacaktır.” açıklamasını yaptı.

“Mardin’de 171 bin hektar alan sulanabilecek”

GAP’ın bitirilmesi halinde Mardin’de elektrik sıkıntısının da ortadan kaldırılacağını vurgulayan Demirkaya, “Bu proje bittiğinde Mardin’de 171 bin hektar alan sulanabilecek olup, çiftçilerimiz elektriğe bağlı kalmayacak, girdi maliyetlerini de aşağı çekecektir. Sulama şebekelerinin tamamlanması halinde elektrik sıkıntısı ortadan kalkacaktır.

Bunun için hoşgörü ve medeniyetler şehri, taşın ve gümüşün usta ellerde hayat bulduğu kadim şehrimiz Mardin sınırları içerisinde yer alan ve inşaatı devam eden  4 projenin bitirilmesi için yaklaşık 1 milyar TL’ye ihtiyaç duyulmaktadır. Bakanlığımız bu projeleri en kısa sürede tamamlayarak  Mardin çiftçilerimizin hizmetine sunacaktır.” şeklinde konuştu.