Cengiz Demirkaya’dan ,  Ceylanpınar – Kızıltepe yolu açıklaması

AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya,  yılların kanayan yarası durumundaki Ceylanpınar-Kızıltepe yolunun yapımı için ve Kızıltepe çevreyolu ile ilgili konuştu.

Gündem 20.01.2021 13:40:00 0
Cengiz Demirkaya’dan ,  Ceylanpınar – Kızıltepe yolu açıklaması

AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya,  Kızıltepe’deki  basın mensuplarıyla bir araya geldi. Mardin’deki yapılan ve yapılacak yatırımlar hakkında bilgiler veren Demirkaya, Kızıltepe’de kanayan yara haline gelen Ceylanpınar – Kızıltepe yolu ve alternatif çevre yolu için de konuştu.

Demirakaya, “Ceylanpınar – Kızıltepe yolu yaklaşık 61 kilo metre bir mesafeye sahip 15 metre genişliğinde olacak ihalesi 2020’de yapıldı ve devri Karayollarına yapıldı. Önümüzdeki günlerde de inşallah protokolü yapılıp kazı çalışmalarına başlanacaktır. Memleketimiz için hayırlı uğurlu olsun. Mevcut güzergahta hiç değişiklik yapılmadı.  Yol genişliği 15 metreye çıkarılacak. Ve yol yükselecek. Bu yol karayolu olacak.” dedi.

Afrin Gümrük Kapısı

Ceylanpınar – Kızıltepe yolunun bölge ekonomisi açısından da çok büyük bir öneme sahip olduğunu aktaran Demirkaya, “Bu yol bölgedeki ekonomi hacmini de yükseltecek. Malumunuz Afrin bölgesinde  Ceylanpınar Akçakale ortasında yeni bir gümrük kapısı açıldı. Oralardan hububat alınıyor, Oraya işlenmiş mamul gönderiliyor. Bu bölgenin ekonomisine katkı sağlayacak bir yol.” şeklinde konuştu.

Kızıltepe alternatif çevre yolu 3 kavşaktan oluşacak

Kızıltepe Çevreyolu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Demirkaya, “Çevreyolu proje ihalesi geçen sene yapıldı. Ama Kızıltepe’deki mevcut tıkanıklığı ortadan kaldırmak için Geçen yaz sayın bakanımız ilimize davet ettik. Yolu ve trafiği gördü. Sağ olsun Kızıltepe’ye alternatif bir çevreyolu sözünü verdi. Şuan top bizim belediyelerde. Kamulaştırma ile ilgili teslimat gerçekleştiği an protokol imzalanacak. Yaklaşık 7 buçuk kilo metrelik bir yol olacak. 30 metre genişliğinde 3 kavşaktan oluşacak.  İbraihimiye’den başlayıp Şenyurt kavşağına kadar olacak.” diye konuştu.