Cevheroğlu projeleri ile geliyor

AK Parti Kızıltepe Belediye Başkan Adayı Şükrü Cevheroğlu, projelerini anlattı.

Politika 17.01.2019 13:35:48 0
Cevheroğlu projeleri ile geliyor

SELMAN GÜNEŞ

AK Parti Kızıltepe Belediye Başkan Adayı Şükrü Cevheroğlu, projelerini anlattı. Cevheroğlu, sosyal belediyeciliğe önem vereceklerini söyledi. Kızıltepenin kronikleşen sorunlarına neşter vuracaklarını vurgulayan Cevheroğlu, "Bizler yeni dönemde özellikle bütünsel hizmet belediyeciliğini halkımıza anlatmalı ve bu doğrultuda projelerimizi halkımızla paylaşmalıyız." dedi.

"Bütünsel hizmet belediyeciliği"

AK Parti Kızıltepe Belediye Başkan Adayı Cevheroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: Yeni bir mahalli idareler seçiminde geçmişten günümüze belediyeciliği ele aldığımızda belediyecilik adına iki tarzda bir düşünce var olmaktadır. Bunlardan birincisi geleneksel belediye hizmetleri diye bildiğimiz yol su kanalizasyon temizlik ve Park bahçe hizmetlerini kapsayan bir belediyecilik tarzıdır. İkincisinde bizlerin savunmuş oldu hizmet belediyeciliği sosyal belediyecilik kültürel belediyecilik ve ekonomi belediyeciliği kapsayan bütünsel hizmet belediyeciliği dir. Bizler Yeni dönemde özellikle bütünsel hizmet belediyeciliğini halkımıza anlatmalı ve Bu doğrultuda projelerimizi halkımızla paylaşmalıyız."

ZERGAN DERESİ PROJESİ

"Zergan Deresi ıslah çalışması projesini gerek Çevre Bakanlığı gerekse DSİ Genel Müdürlüğü ile defalarca yaptığım görüşmeler sonucunda Mart 2013 tarihinde ihaleye çıkılmış oldu. Ancak yaşanan bazı sıkıntılardan dolayı DSİ tarafından projenin yapımı durduruldu. Yeni yapılacak olan revize proje ile çalışmalar yeniden başlatılacaktır."

SABİT KAPALI SEMT PAZARI

"Bu proje ile çevre kirliliğine son verildiği gibi gerek vatandaşlar gerekse satıcılar modern ve rahat bir ortamda alışverişlerini yapabileceklerdir. Aynı zamanda şehir içi trafik akışının rahatlamasına da katkı sunacaktır."

ŞEHİR İÇİ TRAFİK SORUNU

"Şehir içi trafik ve Ulaşım Master planı projesi ilçemizde yıllardır sıkıntısı çekilen ve vatandaşlarımız için gerçekten büyük bir sorun olan şehir içi trafik ve Ulaşım sorununun en büyük etkeni kuşkusuz yeterli park alanlarımızın olmamasıdır. Öncelikli olarak asgari 2 adet olmak üzere çok katlı otopark yapılması gerekmektedir. Ancak tüm çözüm önerileri ile beraber hazırlanacak şehir içi trafik ve Ulaşım Master planı projesi ile soruNlar köklü ve bilimsel bir çözüm bulunması hedeflenmektedir. Söz konusu şehir içi trafik ve Ulaşım Master planı çalışmaları Büyükşehir Belediyesi UKOME işbirliği ile gerçekleşmesi planlanmaktadır."

KIZILTEPE ÇEVRE YOLU

"Kızıltepe çevre yolu projesi; Bu proje 2012-2014 yılları arasında yılları döneminde proje projelendirilerek Karayolları Genel Müdürlüğü´ne defalarca yapılan görüşmeler sonucunda Tarım Bakanlığı´ndan toplulaştırma çalışmaları da o dönemde başlatılmıştır. Ancak proje başlatılamadı. Revize bir proje ile söz konusu projenin başlatılması hedeflenmektedir."

KIZILTEPE MİLLET BAHÇESİ

"Şu anki Ceylanpınar Şenyurt yolu arasında en iyi lokasyon içinde halkımızın her türlü ihtiyacını giderecek millet kıraathaneleri, sosyal alanlar, kültürel alanlar, sporla alakalı aklınıza ne geliyorsa bunların yapılacağı alanları barındıracak ve halkımızı ağaçta buluşturacak milli projemiz olan millet bahçesi projemizi hayata geçireceğiz."

TELEMEN HÖYÜKÜ

"Mardin Kızıltepe nin tarihteki ilk adlarını temsil eden şu anki Tepebaşı Mahallesi sınırları içerisinde kalan ve beton istilasına girmiş Güneydoğu Anadolu´nun en büyük Köyü Höyük yerleşimlerinden biri olarak bilimsel yayınlarda da yer alan Kızıltepe telemen hükmünü halkımızın hizmetine açacağız."


Anahtar Kelimeler: Cevheroğlu projeleri geliyor