Ceylanpınar Yolu Trafiğe Açılıyor

Trafiğe kapalı olan Ceylanpınar yolunun Emniyet müdürlüğü bölümü yeniden trafiğe açılması için çalışma başlatıldı.

Asayiş 29.11.2021 23:32:00 0
Ceylanpınar Yolu Trafiğe Açılıyor

 
Kızıltepe ilçesinde güvenlik sebebiyle bir tarafı araç trafiğine kapalı olan Ceylanpınar yolunun tamamının trafiğe açılması için çalışma başlatıldı.
 
Yaklaşık 5 yıl önce bombalı saldırılara karşı güvenlik amacıyla beton bloklar ile araç trafiğine kapatılan Kızıltepe-Ceylanpınar karayolunun ilçe emniyet müdürlüğü bölümü yeniden trafiğe açılması için beton blokları geri çekme ve kaldırma çalışması başlatıldı.

Geçmiş yıllarda bölgede yaşanan bombalı saldırılar nedeniyle ilçe merkezinde bulunan polis- jandarma ve kamu binalarının güvenlik amacıyla beton bloklar ile araç trafiğine kapatılmış daha sonra bu uygulamaların bir kısmı iptal edilirken bir kısmında yoldaki beton bloklar geri çekilmişti. Bu uygulamalardan birisi olan ve ilçe emniyet müdürlüğünün yan tarafından geçen Kızıltepe- Ceylanpınar yolunda bulunan beton bloklar iş makineleri geri çekilerek tek yönlü kullanılan cadde çift yönlü trafik akışına açılması için çalışmalara başlandı. Beton blokların yoldan çekilmesinin ardından yol temizlenip asfaltlama çalışmasının ardından yaklaşık olarak bir hafta içinde araç trafiğine açılması bekleniyor.

Daha önce tamamen araç trafiğine kapalı olan yol geçtiğimiz yıllarda İpek yoluna çıkış yönünde tek yönlü trafiğe açılmıştı. Başlatılan çalışma sonucunda yol gidiş gelişli olarak iki yönlü trafiğe açılacak olması sürücüler ve çevre esnafı ile vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.


Anahtar Kelimeler: Ceylanpınar Trafiğe Açılıyor