CHP heyetinden hububatçılara ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti yeni hasat sezonu dolayısıyla Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezini ziyaret ederek zahireci esnafına hayırlı olsun dileklerini sundu ve sorunlarını dinledi.

Politika 6.06.2020 09:07:00 0
CHP heyetinden hububatçılara ziyaret

Bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak amacıyla Mardin´e gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, CHP İlçe Başkanı Eyüp Kalkan ve gençlik kollarından oluşan heyet Ortadoğu´nun en büyük Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezini ziyaret etti.

Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi ve Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter ve zahireci esnafları tarafından karşılanan heyet hububat merkezinde çalışan esnaf ve işçilerle bir süre sohbet ettiler. Yeni mahsul ve hububat merkezi işlevi hakkında Konuk heyete bilgi veren Başkan Öter ?Bu sene buğday verimi geçen seneye göre daha iyi olduğunu Fakat çiftçilerin en büyük sıkıntıları tarımsalda kullanılan elektrik tüketimi konusunda hükümetin elektrik desteğinin yetersiz olmasıdır. Çiftçilerin ürün geliri yüksek elektrik tüketimi nedeniyle gideri karşılayamadığını belirten Öter? Hükümetimiz elektrik desteğini artırmalıdır. Aksi halde Mardin ovamızda üretimi gerçekleşen yaklaşık iki milyon ton ikinci ürün mısır ekimi gerçekleşmeyebilir. Bu da bölge ekonomisinin yanı sıra milli ekonomiye ve sosyal yaşama olumsuz yansıması olacaktır dedi. Bu konuda Ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisinin Ankara´da hükümet yetkilileri nezdinde girişimde bulunması çözüme katkı sağlayabileceğini belirti?.