‘CHP Esnaf Masası Heyeti’ Kızıltepe’de esnafla buluştu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında, milletvekilleri ve parti meclis üyelerinden oluşan CHP Esnaf Masası Heyeti, Kızıltepe’de esnaflarla görüştü ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Politika 18.03.2021 16:00:00 0
‘CHP Esnaf Masası Heyeti’ Kızıltepe’de esnafla buluştu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında, milletvekilleri ve parti meclis üyelerinden oluşan CHP Esnaf Masası Heyeti, Mardin Kızıltepe’de esnaflarla görüştü ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

CHP heyeti Kızıltepe Hububat ve Ticaret Merkezi’ni ziyaret etti. CHP’li heyet, esnaf ve çiftçilerin sorunlarını diledi. Esnaf, yüksek gelen elektrik faturalarından yakındı. Vatandaş geçim sıkıntısı yaşadığını dile getirdi.

“Halk perişan”

Buğday pazarında konuşan bir esnaf, “CHP olarak bölgenin sorunlarını biliyorsunuz. Daha önce de geldiniz sağ olun. Ama cesur atılacak adım yok. Bölgemiz gerçekten de çok zor durumda. Çiftçinin hali belli. En büyük kaynağımız çiftçi, halk perişan, sanayici perişan. Satan zarar ediyor, alan zarar ediyor. Fakir kesim daha da fakirleşiyor.” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu,  “En zor zamanda buradayız. Bu dayanışmayı göstermek için buradayız.  Genel  Başkanımız Kelam Kılıçdaroğlu kongrede çok eseslı bir cümle kurdu 2. Yüz yıla çağrı metnimiz var Cumhuriyetin 100’üncü yılı 2023’tür deklarasyon yayınladık 12. Maddesi Kürt meselesine ilişkindir. Toplumsal barışı dostlarımızla birlikte inşa edeceğiz. Biz iktidara geleceğiz demiyoruz dostlarımızla birlikte geleceğiz. Bunun adımlarını yerel seçimlerde attık. İstanbul’da dostlarımızla birlikte iktidara geldik, biz gelmedik. Dostlarımız bizi iktidara getirdi. Şimdi aynısını Türkiye’de yapacağız.” dedi.

“Kürt meselesini  Türkiye’nin bütünlüğü içerisinde ve barışla çözeceğiz”

Tanrıkulu sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben kendim bu kadar yaygın bir zulmü 80’li yıllarda görmedim.  Sıkı yönetim vardı, avukatlık yapıyordum olağanüstü hal vardı. Avukatlık yapıyordum kapısını çalacağım savcı vardı, kapısını çalacağım hakim vardı. Konuşacağım bölge valisi vardı telefonuma çıkan. Şimdi adliyede avukat savcıyla görüşemiyor. Bir birimize karşı ön yargılarımızı kaldıracağız. Bizi eleştirebilirsiniz, biz geçmişte de yanlış yaptık. Bunu öz güvenle söylüyoruz. Bugün geliyorsak  kendi öz eleştirimizi yaptığımız için geliyoruz. Bize karşı konuşuyorsanız bu son 5 yılda attığımız adımlardır. Eksiğimiz var mı var. Ama şuna inanın hiç kimseye karşı ön yargılı değiliz. Kürt meselesini  Türkiye’nin bütünlüğü içerisinde ve barışla çözeceğiz.”

“46 yıl oldu GAP bitmedi”

Çiftçilerin girdi maliyetinin en büyük kısmının sulama olduğunu ifade eden Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif  Öter, “Sulama elektrikle oluyor.  Kuyularımız 500-600 metrelere düşmüş. Hal böyle olunca elektrik çok tüketiliyor. 46 yıl oldu GAP bitmedi. Yanı başımızda iki tane nehir ortasındayız burada biz kuraklık yaşıyoruz”. şeklinde konuştu.