CHP İlçe Başkanı Kalkan gübre fiyatlarını eleştirdi: Çiftçiyi resmen öldürüyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kızıltepe İlçe Başkanı Eyüp Kalkan, son bir yılda aşırı yükselen gübre fiyatlarını eleştirdi. Kalkan, “2020’de Üre gübre 1800 TL iken şuanda 4 bin 100 lira. Çiftçiyi resmen öldürüyoruz.” dedi.

Politika 20.08.2021 14:42:00 0
CHP İlçe Başkanı  Kalkan gübre fiyatlarını eleştirdi: Çiftçiyi resmen öldürüyoruz

CHP’li Eyüp Kalkan çiftçinin girdi maliyetlerinin çok yüksek olduğunu belirtti.  Gübre fiyatlarının çok yükseldiğini ifade eden Kalkan, “2020’de Üre gübre 1800 TL iken şuanda 4 bin 100 lira. Çiftçiyi resmen öldürüyoruz.  1800 olan üre gübre 4 bin 100 lira nasıl olur bu çiftçi ne yapacak. Mazota mı, gübreye mi para verecek? Elektriğe mi para verecek? Her tarafa para verecek.” açıklamasını yaptı.

“Benim ilçem tarım ilçesidir”

Kızıltepe’nin bir tarım ilçesi olduğunu vurgulayan Kalkan, “Benim ilçem tarım ilçesidir. Kızıltepe Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzde 20’sini besleyebilecek buğdaya sahiptir. Kızıltepe’de set ve yumuşak buğdaya yetiştiriliyor. Ayrıca ikinci ürün mısır iki ay sonra çıkıyor. Bu gübre bu kadar pahalıyken  çiftçi nasıl gübre alacak.  Çiftçi bu gübreyi nasıl alacak? İki ay sonra buğday ekecek. Tarım ilçesi Kızıltepe’ye sahip çıksınlar.” şeklinde konuştu.

Elektrik problemine değinen Kalkan,  “Şuanda ilçe merkezinde kaçak var, hırsızlık var desen yok. Hiçbir şey yok. Ama her gün elektrik kesiliyor. İlçede kesiliyor, köylerde kesiliyor. Elektrik davası artık almış başını gitmiş.” ifadelerini kullandı.