CHP Kıızltepe adayı Kalkan'dan Cemil Aydoğan'a ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Kızıltepe Belediye Başkan Adayı Ali Kalkan ve ilçe başkanı İsmail Yaman, Anadolu Gazeteciler Cemiyeti başkanı Cemil Aydoğan'ı ziyaret etti.

Politika 14.03.2024 10:56:00 0
CHP Kıızltepe adayı Kalkan

CHP Kızıltepe Belediye Başkan Adayıı Ali Kalkan ve Kızıltepe ilçe başkanı İsmail Yaman partili bir heyet ile beraber Anadolu Gazeteciler Cemiyeti başkanı Cemil Aydoğan ve Cemiyet yöneticilerini Mezopotamya ve Yurthaber gazete bürosunda ziyaret ettiler.

CHP Belediye başkan adayı Ali Kalkan, İnsan hakları Barış ve Demokrasi mücadelesinde bölgemizde ülkemizde ve uluslararasında önemli hizmetlerde bulunan barış aktivisti sayın Cemil Aydoğan ile muhatap olmanın onurunu yaşıyoruz. Ve bizi kabul ettikleri için cemiyet yönetimine teşekkür ediyorum." dedi.

Kalkan, ”seçildiği takdirde önemli projeleri sivil toplumun ve basın yayın kurumları desteğiyle hayata geçireceğini söyledi.

Kalkan, ”Gazeteci yazar ve Barış Aktivisti Aydoğan’dan toplumsal ve siyasal alanda Halkımızın aday adaylarını projeleriyle beraber tanımak amacıyla bir konferans salonunda bir araya getirmesini istedi. Cemiyet başkanı Cemil Aydoğan’da CHP adayı sayın Ali Alkan ve ilçe başkanı sayın İsmail Yamanın bu nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ettiğini söyledi.

Aydoğan, 12 eylülden sonra ilk defa CHP’nin isim değişikliği ile SODEP Kızıltepe ilçe başkanlığını kurduğunu daha sonra dönemin SHP bölge sorumlusu olduğunu söyledi. Kürt Milletvekillilerin ihracından sonra kendisinin de diğer bölge örgütleri gibi bu partiden istifa ederek ayrıldığını açıkladı. Dönem liderleri sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ya barışa olan pozitif yaklaşımından dolayı kendisine önemli bir saygı duyduğunu belirtti. Aydoğan, “Kalkan’nın tüm parti adaylarını bir araya getirme talebinin de kendine güven ile beraber önemli bir cesaret sahibi olduğunu ortaya çıkarmaktadır.” şeklinde konuştu.