CHP Mardin adayı Karaboğa: Nusaybin Gümrük Kapısı’nı açacağız

Mardin’in Nusaybin ilçesinde esnaf ziyareti yaparak vatandaşlarla bir araya gelen CHP Mardin Milletvekili Adayı Şükrü Karaboğa, Nusaybin Gümrük Kapısı’nı uluslararası ticarete açacaklarını belirtip destek istedi.

Gündem 11.05.2023 08:57:00 0
CHP Mardin adayı Karaboğa: Nusaybin Gümrük Kapısı’nı açacağız

Mardin Milletvekili adayları Nurettin Kılıç, İbrahim Taşdelen, CHP Mardin İl Başkanı Mehmet Kılıçaslan ve teşkilat üyelerinin de eşlik ettiği ziyarette, sık sık “Hak Hukuk Adalet” sloganları atıldı.

CHP Mardin Milletvekili Adayı Şükrü Karaboğa, Nusaybin ziyaretine ilişkin açıklamasında, özellikle Nusaybin Gümrük Kapısı’nı uluslararası ticarete açacaklarını ifade etti.

Almanların 1900 yıllarda yaptığı demiryolunun Nusaybin’i ikiye ayırdığını ve bunun Türkiye’de bir ilk uygulama olduğunu belirten Karaboğa, Suriye’deki iç savaş bahane edilerek insanların akrabalarından ayrıldığını, uzak kaldığını belirtti.

Nusaybin’in bütün ekonomik aktivitelerini yeniden hayata geçireceklerini aktaran Karaboğa, Toprak Mahsulleri ve Çukobirlik’in neden kapatıldığını sordu.

Organize Sanayi Bölgesi’ndeki iş adamları olarak 10 yıl uğraştıklarını ve Nusaybin Gümrük Kapısı’nın inşa edildiğini söyleyen Karaboğa, kapısının açılmadan kapatıldığın ve 10 yıllık emeğinde heba edildiğini dile getirdi.

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Avrupa Birliği demokrasini Türkiye’de uygulayacağız” diyen Karaboğa, “Avrupa ile vizeleri kaldıracağız. 15 Mayıs’ın şafağında bu ilçeye ve bu ile özgürlüğü getireceğiz. İnsanlarımız artık ötekileşmeyecek, farklılaşmayacak. Bütün vatandaşlarımıza diyoruz ki; bir oy Kılıçdaroğlu’na bir o Cumhuriyet Halk Partisi’ne…” diye konuştu.