CHP Mardin İl Başkanı Kılınçaslan elektrik kesintilerini sert bir şekilde eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Mardin İl Başkanı Mehmet Kılınçaslan, Mardin’de tasarruf adı altında yapılan kesintileri sert bir dille eleştirdi.

Politika 31.07.2022 17:48:00 0
CHP Mardin İl Başkanı Kılınçaslan elektrik kesintilerini sert bir şekilde eleştirdi

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından enerji şirketlerine yapılan bir bildirimde enerji kullanımında “tasarruf” uygulanması için kademeli kesintiler yapılması istendi. Bunun üzerine Diyarbakır, Urfa, Mardin, Şırnak, Batman ve Batman’da elektrik dağıtım işini yapan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ), bakanlığın talimatı doğrultusunda kademeli kesintilere gidileceğini çiftçilere bildirdi ve 2 gündür 4+4 olmak üzere 8 saat enerji kesintisi uygulaması başlamış oldu. 


 
Çiftçinin ürününün enerjiye en çok ihtiyaç duyduğu dönemde böyle bir kesintinin olması her kesimden tepkiyle karşılandı.  CHP Mardin İl Başkanı Mehmet Kılınçaslan da hükümetin tüm insani yasaları ihlal ettiğini belirterek tepkisini sert bir şekilde dile getirdi.

Mehmet Kılınçaslan, “Türkiyenin en verimli topraklarının bulunduğu Mezopotamya ovasında, Hükümet; tüm insani yasaları ihlal ettiği gibi,  Tedaş’ı destekleyerek Anayasa’nın 48. ve 167. maddeleri gereğince devlet, elektrik enerjisinin kaliteli, sürekli, kesintisiz ve düşük maliyetle  tüketicilerin kullanımına sunulması ve bu sayede istikrarlı bir elektrik enerjisi piyasasının oluşturulması amacıyla gerekli tedbirleri almakla yükümlü olduğu anayasa maddesini de hiçe sayarak çiftçi ve köylü farketmeksizin tüm ovanın elektriğine günlük 8 saatlik kesinti yapmaktadır. Mısır ürününün ekiminde hava sıcaklarının aşırı artışıyla suya olan ihtiyaç normalinden kat kat daha fazlayken, elektrik kesintileriyle ekilen ürünleri kurumaya mahkum bırakmaktadır.” açıklamasını yaptı.