CHP Mardin İl Başkanlığına Mehmet Kılınçaslan atandı

CHP Mardin İl başkanlığına Mehmet Kılınçaslan atandı, yeni yönetim belirlendi.

Politika 12.01.2021 09:52:00 0
CHP Mardin İl Başkanlığına Mehmet Kılınçaslan atandı

CHP Genel Merkezinde alınan bir kararla Mardin İl yönetimine geçici atama yapıldı. Buna göre hem yeni il başkanının ataması yapıldı hem de geçici yeni il yönetimi oluşturuldu. Genel Başkan yardımcısı Oğuz Kağan Salıcı ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke’nin imzalarıyla Mardin İl Başkanlığına bildirilen karar metninde Mardin’in yeni İl Başkanı Mehmet Kılınçaslan ve yeni il yönetiminin ataması tüzük maddeleri uyarınca  gerçekleştirildiği belirtildi. Buna göre il yönetimine de Hatip Durmaz, Hıdır İnal, Mehmet Taşkın, Selahattin Aşar, Osman Yıldırım ve Mehmet Altundağ  getirildi.

Yeni başkan ve yönetimin atanmasıyla CHP’nin Mardin’de ne gibi çalışmalarda bulunacağı, Mehmet Kılınçaslan başkanlığında il yönetiminin toplanarak yol haritasını çizecekleri öğrenildi.

 Mehmet Kılınçaslan kimdir?

 

1966 Mardin Kızıltepe doğumlu lise eğitimi Mardin Kızıltepe lisesinde bitirip Anadolu üniversitesinin işletme bölümünden mezun olduktan sonra  Mali müşavir oldu 20 yıldır Mali müşavir olan Mehmet kılınçaslan mali müşavirlik mesleğini icra ederken aynı zaman da  Mardin organize sanayi bölgesinde zirve un fabrikasının yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır.

2008- 2012 yılları arasında Mardin CHP il başkanlığı görevini icra eden ve akabinde aktif siyasete ara veren iş insanı/mali müşavir Mehmet KILINÇASLAN , CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Merkez Yürütme Kurulu(MYK)’nın tensipleriyle Mardin CHP il başkanlığına atanarak aktif siyasete geri döndü. Dört çocuk babasıdır