CHP´li milletvekilleri Kızıltepe Hububat ve Ticaret Merkezini ziyaret etti

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, ?GAP bitirilmiyor. Bitirilemiyor değil bitirilmiyor. İşin özeti, doğrusu budur.? dedi.

Politika 21.10.2020 20:02:51 0
CHP´li milletvekilleri Kızıltepe Hububat ve Ticaret Merkezini ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Yunus Emre ve  Ankara Milletvekili Murat Emir, bir dizi ziyaret ve temas için geldikleri Mardin´de ikinci günlerinde Kızıltepe Hububat ve Ticaret Merkezini de ziyaret etti. CHP´li Milletvekillerine  Mardin Organize Sanayi Bölgesi (Mardin OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nasır Duyan, CHP Kızıltepe  İlçe Başkanı Eyüp Kalkan da eşlik etti. CHP heyetini Hububat ve Ticaret Merkezi Başkanı Mehmet Şerif Öter karşıladı. CHP´li zahireci esnafını da ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.

Güneydoğu Anadolu çiftçisinin yaklaşık 50 yıldır beklediği GAP´ın iktidar tarafından bitirilmediğini kaydeden CHP´li Murat Emir, ?AKP iktidarı çiftçiye ürettirmemek üzere politika üretiyor. Bu beceriksizlik falan değil, bu bir kasıt. Kasten çiftçi bitiriliyor. Kasten Türkiye ithalat cennetine dönüştürülüyor. Her şey günlük, et fiyatını baskılayalım et ithal edelim, un ithal edelim. Çünkü her şey bir gün sonraya çıkmak üzere yürütülüyor. Bunu bilmemiz lazım. Yoksa GAP her yerde dinliyoruz. GAP bitirilmiyor. Bitirilemiyor değil bitirilmiyor. İşin özeti, doğrusu budur. Saman ithal ettin kardeşim diyoruz ?paramız  var ithal ediyoruz´ diyorlar. Döviz fırlayınca ?bize saldırıyorlar´ diyorlar. Çünkü biz dünyanın en iyi ülkesiyiz o yüzden saldırıyorlar. Dolayısıyla bize yani partimize göre bu iktidarın ne çiftçiye ne millete vereceği hiçbir şey kalmamıştır.? dedi.

Elektrik yüzünden mısır üretimi yüzde 50 düşecek

Bölgede çiftçinin elektrik kesintisi yüzünden mısırı ekemediğini ifade eden Kızıltepe Hububat ve Ticaret Merkezi Başkanı Mehmet Şerif Öter, ?Bu elektrik sorunu çözülmese, bu mısır ekilmese ülke ekonomisine yansımasını hesapladık. Mardin Ovasının 2 milyon ton mısır üretimi var. Bu sene 1 milyon ton mısır bile gelmez. Şimdi çıkıp göreceksiniz toprakların yüzde 60´ı boş kaldı. Mısır kaça gitti? TMO´nın mısır fiyatı; bin 325 lira, şuanda serbest piyasada  bin 750 lira. Bundan en çok çiftçi etkilenecek, milli ekonomimiz etkilenecek. Bir avuç ithalat lobisi kazanacak. Dün akşam Cumhurbaşkanı´mızın imzasıyla genelge yayınladı, gümrükleri sıfıra indirmiş. Üretimimizi artırsak biz bunu ithal edeceğimize biz satsak dışardan dolar bize gelir biz köylü halimizle bunları biliyoruz.? diye konuştu.